Abessijns

Kaart van Afrika
Abessijnse geschiedenis en domesticatie
De Abessijn Kat wordt beschouwd als een van de oudste binnenlandse rassen Kat in de wereld, als de eerste domesticatie van de Abessijn Kat vond plaats in de oude Egyptische tijd. Er wordt gedacht dat Abessijns Katten werden gekocht en verkocht aan de oevers van de rivier de Nijl door handelaren, waar de Afrikaanse wildernis Katten (de voorouders van alle huiskatten) woonden in hun geboorteland habitats. Abessijns Katten zijn het gemakkelijkst te herkennen aan hun “getikte” vacht die hun vacht een gemêleerd uiterlijk geeft.

Abessijnse fysieke kenmerken
De Abessijn Kat heeft een meer wild ogend uiterlijk in vergelijking met veel binnenlandse rassen Kat in de moderne tijd. De Abessijn Kat heeft grote oren (wat betekent dat het een fantastisch gehoor heeft) bovenop zijn brede kop, en de grote amandelvormige ogen van de Abessijn zijn vandaag nog steeds onderscheidend voor dit ras. De Abessijn Kat is een middelgrote Kat met een lang en gespierd maar slank lichaam en een relatief korte staart. Hoewel vandaag de dag de Abessijn op verschillende manieren te vinden is kleuren van blauw tot lila tot rood, de dichte, zijdeachtige vacht van de Abessijn was oorspronkelijk zilver of fawn van kleur.

Abessijns Gedrag en Temperament
De Abessijn Kat staat bekend als uiterst intelligent en speels en wordt beschouwd als een van de meest actieve rassen voor huisdieren Kat omdat de Abessijn het bijna onmogelijk lijkt te vinden om stil te zitten. Abessijns Katten staan ​​bekend als extreem loyale en gehoorzame katachtigen waardoor ze gemakkelijk in huis te trainen zijn. De Abessijn Kat is zo wild in temperament omdat het er uit ziet en ervan geniet om veel aandacht te hebben en actief te blijven, wat ook de neiging heeft om deze te maken Katten van nature goede jagers.

Abessijnse fokkerij
Tegenwoordig meest soorten van moderne binnenlandse Kat waarvan wordt gedacht dat ze afstammen van, of nauwe afstammelingen zijn van de Abessijn Katten die vanuit Noord naar Engeland werden gebracht Afrika in de 19e eeuw. De Abessijn Kat wordt gedacht een van de eersten te zijn soorten van Wild Kat geweest te zijn gedomesticeerde by Mensen, en is daarom een ​​van de eerste wildernis dieren om te worden behandeld als een huisdier. De Abessijn is nu een van de meest populaire binnenlandse Kat rassen in de VS en werd verondersteld voor het eerst te zijn tentoongesteld in Crystal Palace in 1871 en de eerste officiële lijst van de Abessijnse Kat ras was in 1882.

Abessijnse interessante feiten en functies
In het oude Egypte, de Abessijn Kat werd gezien als een teken van de oude Egyptische goden en werd daarom als heilig beschouwd dier volgens de legende dat de Abessijn het “kind van de goden” was en daarom werd aanbeden aan de oevers van de Nijl. Dit betekende dat het Egyptische volk geloofde dat de Abessijn Katten waren buitengewoon speciaal dieren en daarom zorgden zij voor hun Katten heel goed, met Abessijn Katten vaak afgebeeld als heilige wezens in oude Egyptische kunst en legende.

Abessijns Feiten


Kat
Fawn, rood, blauw, grijs
Egypte
4.5kg (10lbs)
Kort haar
Intelligent en nieuwsgierig
Ga ervoor.
Zijdeachtige vacht en amandelvormige ogen