Afghaanse windhond

Kaart van Azië
Geschiedenis en domesticatie van Afghaanse honden
De Afghaanse windhond wordt beschouwd als een van de oudste van alle binnenlandse Hond rassen, met de eerste records van de Afghaanse windhond die teruggaat tot 4,000 BC. De snelle en behendige aard hiervan Hond betekende dat ze uitstekende jagers van klein wild in hun geboorteland maakten Afghanistan, meestal jacht Hert, Geiten, Gazelle en Wild zwijn samen met groter zien roofdieren zoals wolven en sneeuw luipaarden. Hun zachte aard maakte deze elegante jachthond ook tot een liefhebbende herder, die vee onbevreesd tegen honger beschermde roofdieren. Deze prachtige, maar zachtaardige waakhond werd in de vroege 1920's naar Groot-Brittannië gebracht en de toetreding tot de VS volgde in 1926. De elegantie van de Afghaanse windhond betekende dat ze snel zeer wenselijk werden Honden, zowel als huisdieren als voor de show.

Fysieke kenmerken van Afghaanse honden
Het meest karakteristieke kenmerk van dit ras is de lange, zijdeachtige vacht die het lichaam van de Afghaanse windhond bedekt, vooral op de bovenkant van zijn hoofd. Afghaanse honden zijn meestal zwart of goud van kleur kleur hoewel een aantal kleur variaties bestaan ​​nu binnen het ras, waaronder bruin, grijs en wit. De langwerpige kop en snuit van de Afghaanse windhond maken ze gemakkelijk identificeerbaar, samen met hun hoge heupbotten die de voorouders van de moderne Afghaanse windhond hun reputatie voor snelheid en behendigheid gaven. Het gezicht van de Afghaanse windhond is meestal een zwart gekleurd masker, met een zwarte neus en donkere amandelvormige ogen. De kleur van het gezichtsmasker is bekend dat het varieert, hoewel wordt gezegd dat wit wordt afgeraden, omdat het wordt gezien als een teken van slechte fokkerij. Ze zijn redelijk groot Honden staat gemiddeld op 68cm in hoogte.

Afghaanse windhond Gedrag en Temperament
De temperament van de typische Afghaanse windhond is meestal afstandelijk en waardig, maar gelukkig en intelligent en over het algemeen relatief speels. De Afghaanse windhond heeft echter een reputatie bij Hond trainers voor het hebben van een relatief trage gehoorzaamheid intelligentie mogelijk vanwege hun enigszins eigenwijs karakter. De Afghaanse windhond neigt naar onafhankelijkheid en eigenaren moeten niet verrast zijn als hun Hond kiest er soms voor om opdrachten te negeren. De moderne Afghaanse windhond heeft naar verluidt veel katachtige neigingen, houdt ervan om rond het huis te luieren en is over het algemeen veel langzamer dan zijn voorouders in het Midden-Oosten. De Afghaanse windhond wordt zelden gebruikt voor de jacht in Europa en Amerika vandaag waar ze een van de meest populaire binnenlandse zijn Hond rassen.

Afghaanse hondenfokkerij
De Afghaanse windhond werd voor het eerst gefokt in de oudheid woestijnen of Egypte en Afghanistan, waar ze voornamelijk als jagers werden gebruikt. De Afghaanse windhond was een favoriete keuze van Hond omdat ze de meerderheid van de anderen konden overtreffen dieren, terwijl ze moedige jagers waren en in staat waren onafhankelijk te denken, vaak in staat om groter te blijven prooi van ontsnappen totdat de jager arriveerde. De eerste binnenlandse fokkerij van de moderne Afghaanse windhond was door een Engels officiersstation in de buurt van Kabul, die later de Afghaanse windhond naar het VK bracht in 1925. Een jaar later werd de Afghaanse windhond naar Amerika gebracht, waar het door zijn schoonheid en elegantie een van de meest prestigieuze binnenlandse rassen was Hond in de Verenigde Staten. Het gemiddelde nestgrootte van de Afghaanse windhond is rond 7-puppy's, die blind zijn wanneer ze voor het eerst worden geboren.

Afghaanse windhond interessante feiten en functies
Toen het Afghaanse windhondras voor het eerst naar Amerika werd gebracht, leidde het van nature onafhankelijke aard ertoe dat het de reputatie kreeg onbetrouwbaar te zijn. Tegenwoordig zijn veel van deze eigenschappen echter niet zo prominent in het ras als vroeger. De hoge heupbotten hiervan Hond worden beschouwd als een van de belangrijkste redenen waarom de Afghaanse windhond ooit een reputatie voor snelheid had, waardoor ze sneller konden rennen dan de meeste andere binnenlandse Hond fokt vandaag. De lange topknot bovenop zijn kop, samen met de kleine ring aan het einde van zijn staart, zijn twee van de meest onderscheidende kenmerken van de volwassen Afghaanse windhond. Ze zijn afkomstig van de bergen of Afghanistan en hun unieke uiterlijk biedt deze Honden met vitale voordelen tijdens de koude winters en hete zomers. Hoewel mooi, neemt deze lange vacht dagelijkse verzorging en onderhoud om ervoor te zorgen dat de vacht gezond blijft.

Afghaanse windhond Feiten


Afghaanse windhond
Hond
Zwart, Wit, Bruin, Goud
Afghanistan
27kg (60lbs)
Hond
Alert maar gereserveerd en levendig
Redelijk eenvoudig
Lange vacht en puntige snuit