Airedale Terrier

Kaart van Europa
Airedale Terrier geschiedenis en domesticatie
In tegenstelling tot een aantal soorten van andere binnenlandse Hondde oorsprong van de Airedale Terrier zijn bekend. Dit ras is 150 jaar geleden gecreëerd door te werken klasse boeren in een vallei in het westen van Yorkshire. Gekweekt uit een Welsh Terrier en een Otter Hound, de Airedale Terrier werd al snel de favoriete Terrier en werd officieel erkend in 1886. De Airedale Terrier is de grootste van alle Terrier-rassen en werd oorspronkelijk gefokt als een kleine jager dierenin het bijzonder ratten. Hoewel de grote grootte van de Airedale Terrier betekende dat het niet echt ondergronds kon gaan, ze waren zeer efficiënt in het vangen van de ratten zodra ze boven kwamen. De Airedale Terrier heeft veel wenselijke eigenschappen, waaronder zeer intelligent, wat betekent dat ze ook zijn gebruikt als boodschappers en politiehonden.

Airedale Terrier fysieke kenmerken
De Airedale Terrier heeft een groot vierkant lichaam dat alleen wordt benadrukt door zijn ongelooflijk rechte voorpoten en een diepe, brede borst. Zijn lange kop en snuit zijn beide breed en plat, en het heeft kleine puntige oren die bijna altijd naar beneden zijn gevouwen. De stijve, licht gebogen staart van de Airedale Terrier is meestal gekoppeld en is meestal zwart van kleur kleur. Het grootste deel van het gedrongen lichaam van dit ras is bruin kleur (inclusief de oren), met zwarte en soms roodachtig gekleurde aftekeningen. Hun dubbele vacht is waterdicht met een grove en draadachtige laag, die is gevoerd met zachtere warmere vacht (een kenmerk van de Otter Hond). De Airedale Terrier heeft ook een zeer scherp reukvermogen door zijn combinatie van Hound en Terrier.

Airedale Terrier Gedrag en Temperament
De Airedale Terrier staat bekend als een loyaal en zeer intelligent ras van huisdieren Hond. Ze staan ​​bekend als onafhankelijk en eigenzinnig, en zullen vaak een hechte band vormen met hun meester en familie. De Airedale Terrier is ongelooflijk sociaal Hond en stelt het niet op prijs zonder te zijn achtergelaten menselijk gezelschap voor langere tijd. Ze staan ​​bekend als behoorlijk destructief als ze zich vervelen. Airedale Terriers zijn ongelooflijk actief en zouden veel beweging moeten kunnen krijgen, hoewel dit iets lijkt te verdwijnen met de leeftijd. Net als andere Terriers moet de Airedale Terrier al op jonge leeftijd worden getraind, omdat ze soms vrij eigenwijs kunnen zijn, maar waarvan bekend is dat ze huishoudens vreedzaam kunnen samenwonen met andere dieren en kinderen indien goed opgeleid.

Airedale Terrier Breeding
De Airedale Terrier werd voor het eerst gefokt in de 1800s van een Welsh Terrier en een Otter Hound in bestellen om een ​​ras te produceren met gewenste kwaliteiten die in beide rassen werden gevonden. Vanwege het feit dat ze als jacht zijn gefokt Honden vanaf het begin is de Airedale Terrier van nature een zeer intelligent en loyaal ras. Vrouwtjes bevallen gemiddeld afval maten van tussen 7 en 10 puppy's die, net als veel andere honden, blind en relatief haarloos worden geboren en het duurt minstens een paar weken voordat ze de wereld voor het eerst kunnen zien. Airedale Terriers moeten regelmatig worden verzorgd om het risico op zware rui te verminderen en om huidinfecties te voorkomen.

Airedale Terrier interessante feiten en functies
De Airedale Terrier is vernoemd naar de rivier de Aire, die door de omliggende valleien stroomt waar dit ras voor het eerst in Yorkshire vandaan kwam. Het gebied zou een groter probleem hebben ratten dan normaal, dus deze grotere ratten worden de Terrier van keuze bij de lokale bevolking. De Airedale Terrier leeft meestal rond 13 jaar oud, maar ze staan ​​bekend om te lijden aan genetische defecten, waaronder problemen met hun heupen en ogen.

Airedale Terrier Feiten


Airedale Terrier
Hond
Zwart, bruin, bruin
Groot Brittanië
20kg (44lbs)
terriër
Vriendelijk, aanpasbaar en moedig
Best wel makkelijk
Lange snuit en vierkant lichaam