Alaskan Malamute

Kaart van Noord-Amerika
Alaskan Malamute History and Domestication
De Alaskan Malamute is ontwikkeld door een stam van Innuit, bekend als de Mahlemuts, die een werk wilden creëren Hond die zware lasten kan trekken, maar ook kan helpen bij het jagen, maar een die ook bestand is tegen de strenge winteromstandigheden. Ze worden verondersteld afkomstig te zijn van primitieve binnenlandse Honden dat vergezelde prehistorische mensen op hun migraties tussen Azië en Amerika. Hoewel goed verzorgd en liefdevol behandeld, werden ze door de Mahlemuts zeer veel gebruikt als een werkras om zware sleeën te trekken, Afdichtingenen pakketten werden zelfs daarna verzonden Ijsberen die problemen veroorzaakten. Reizend naar de VS in de vroege 1900s, werd Alaskan Malamutes al snel een populair werkras en werd het zelfs gebruikt tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Alaskan Malamute Fysieke Kenmerken
De Alaskan Malamute is een grote, wolfachtige Hond, maar ondanks zijn uiterlijk is de Alaskan Malamute geen hybride van een Wolf maar is in feite afkomstig van andere binnenlandse rassen. Ze hebben een breed en zwaar uitgebeend lichaam dat bijdraagt ​​aan de enorme kracht van deze hond, die iets langer is dan hoog. De Alaskan Malamute heeft een dikke, dubbele vacht, die net als andere noordelijke binnenlandse rassen fungeert als een waterbestendige laag, waardoor de huid van de Alaskan Malamute zowel warm als droog blijft. Vanwege een brede verspreiding van dit ras vandaag, is de Alaskan Malamute te vinden in kleuren variërend van zwart tot grijs tot rood, maar ze hebben allemaal dezelfde kenmerkende witte aftekeningen. Ze hebben een zwaar, puntig hoofd en oren die rechtop op de bovenkant van hun hoofd staan. De staart van de Alaskan Malamute is duidelijk naar boven gebogen met licht gevederde vacht.

Alaskan Malamute Gedrag en Temperament
De Alaskan Malamute is een intelligent ras van Hond en kan gemakkelijk vervelen als het weinig mentale of fysieke stimulatie heeft. Ze werden oorspronkelijk gefokt door de Innuit-mensen als een sterke, maar zachte slee Honden, die gemakkelijk zware lasten met een constante snelheid kunnen trekken en de compromisloze Arctische omstandigheden aankunnen. De Alaskan Malamute is aanhankelijk, vriendelijk en loyaal en volledig toegewijd aan zijn eigenaar, op voorwaarde dat ze zich als de leider van de roedel voordoen. Alaskan Malamutes staan ​​erom bekend goed met kinderen en anderen om te gaan dieren, maar zal over het algemeen dominantie tonen over andere Hond rassen. Ze staan ​​erom bekend dat ze een beetje traag zijn tijdens opleiding, maar zodra ze het oppakken, kunnen ze taken bekwaam uitvoeren.

Alaskan Malamute Breeding
De Alaskan Malamute is een oud ras van werken Hond, die voortkwam uit de migraties van mensen tussen Azië en het Noordpoolgebied, en dan weer terug. Deze reizen duurden duizenden jaren, wat leidde tot een grote variëteit in het ras tussen verschillende gebieden (bijvoorbeeld die) Honden gevonden in Groenland schijnen kortere vacht te hebben dan die gevonden in de buurt van de Canadese meren). Andere variaties werden ook gemaakt met de introductie van andere grote werken Honden in de poolcirkel tijdens de Gold Rush. De Honden gefokt met de inheemse Alaskan Malamutes, wat leidt tot een nog bredere variëteit die tegenwoordig in het ras wordt gevonden, met de zuiverste Malamutes die rond hun oorspronkelijke regio worden gevonden en die bijna volledig is geïsoleerd van de rest van de wereld.

Alaskan Malamute interessante feiten en functies
De Malamute is over het algemeen langzamer in langeafstandsslee racen tegen kleinere en snellere rassen, omdat hun bruikbaarheid beperkt is tot reizen over lange afstanden, maar in een veel langzamer tempo dan vereist voor racen. De Malamute is een van de meest ongewijzigde rassen en heeft zijn oorspronkelijke vorm en functie behouden. Hun aanhankelijke aard maakt ze niet nuttig als wacht of bewaker Honden. Als een Hond eigenaar kan een Hond die niet aan elke opdracht van de eigenaar voldoet, moet een ras worden gekozen dat beter voldoet. Ze zijn echter pure pack dieren omdat dit ras een lange genetische basis heeft om in de wildernis met de mens te leven, omringd door anderen gedomesticeerde dieren van ongeveer hetzelfde grootte.

Alaskan Malamute Feiten


Alaskan Malamute
Hond
Wit, zwart, grijs
Noord Amerika
38kg (85lbs)
Werkzaam
Aanhankelijk, vriendelijk en loyaal
Medium
Puntig gezicht en omgekeerde staart