Miereneter

Kaart van Zuid-Amerika
Miereneters zijn te vinden op het zuidelijk halfrond, maar komen vaker voor in Afrika, Azië en delen van Australië. De naam miereneter wordt aan elk medium gegeven grootte insect het eten zoogdier zoals de gigantische miereneter, de halsbandmiereneter, de zijdeachtige miereneter, de stekelige miereneter en de mierenegel die inheems is in Australië.

De gemiddelde miereneter is bijna een meter lang, hoewel sommige soorten kan groter zijn (zoals de gigantische miereneter die bijna 2m lang wordt), waar anderen kleiner kunnen zijn (zoals de zijdeachtige miereneter die slechts ongeveer 30 cm groeit).

De gigantische miereneter is te vinden in delen van Midden- en Zuid-Amerika waar hij woont grasland, bossen, oerwouden en zelfs de lagere berg Regio's. Het is bekend dat de gigantische miereneter meer dan 30,000 kan consumeren insecten (voornamelijk termieten) elke dag!

De gigantische miereneter is de grootste van vier miereneters soorten en kan vijf tot zeven voet lang zijn van neus tot staart. De gigantische miereneter heeft een smal hoofd, een lange neus, kleine ogen en ronde oren.

De gigantische miereneter heeft grof haar dat grijs of bruin kan zijn kleur, met een witte gestreepte zwarte streep die langs het lichaam van de gigantische miereneter loopt. De gigantische miereneter heeft ook een lange, bossige staart die twee tot drie voet lang kan zijn.

De voorpoten van de gigantische miereneter hebben grote klauwen, die gekruld zijn wanneer de gigantische miereneter loopt. Hoewel de gigantische miereneter slecht zicht heeft, kan de gigantische miereneter voedsel detecteren met behulp van zijn scherpe reukvermogen.

Ondanks hun zachte uiterlijk zijn miereneters meer dan klaar om zich tegen te verdedigen roofdieren en staan ​​erom bekend zeer agressief tegen hen te worden. Miereneters gebruiken voornamelijk hun krachtige benen en lange klauwen om groter te waarschuwen dieren inclusief poema, jaguars en zelfs mensen.

Vrouwelijke miereneters bevallen van een enkele baby na een draagtijd van ongeveer 6 maanden. De baby miereneters brengen hun eerste paar jaar met hun moeder door en worden meestal onafhankelijk wanneer ze weer zwanger is. In bestellen om veilig te blijven wachten roofdieren op de grond brengen baby miereneters een groot deel van hun borstvoedingsperiode door aan de rug van hun moeder.

Tegenwoordig neemt het aantal reuzenmiereneters af, voornamelijk als gevolg van leefgebied verlies en overjagen door mensen. Hoewel overwogen kwetsbaar dieren, wordt niet gedacht dat de gigantische miereneter onmiddellijk met uitsterven wordt bedreigd, maar recente rapporten geven aan dat er minder dan 5,000 gigantische miereneters in het wild kunnen zijn achtergebleven.

Miereneter Feiten


Animalia
chordata
Mammalia
xenarthra
Myrmecophagidae
Tamandua
Myrmecophaga Tridactyla
Bos en graslanden
Bruin, grijs, zwart, bruin
0.9m - 2.1m (3ft - 7ft)
18kg - 40kg (40lbs - 88lbs)
30km / h (18mph)
Omnivoor
Puma, Slangen, Jaguar
Eenzaam
9 - 20 jaar
Zoogdier
Langwerpige snuit en lange plakkerige tong
Mieren, termieten, insecten