Poolvos

Het noordpoolgebied Vos is een kleine witte vos inheems in de noordpoolgebieden van het noordelijk halfrond. Het noordpoolgebied vos wordt vaak gevonden in de koudere delen van Canada, Alaska, Northern Azië en Europa. Het noordpoolgebied vos is ook algemeen bekend als de sneeuw vos of de witte vos vanwege het feit dat het Noordpoolgebied vos heeft witte vacht en brengt veel tijd door in de koude sneeuw.

Het noordpoolgebied vos heeft een extreem dikke winterbont, wat blijkbaar de warmste vacht is van alle zoogdieren. De dikke vacht van het Noordpoolgebied vos is absoluut essentieel voor het Noordpoolgebied vos succesvol blijven wonen in het ruwe Arctische terrein waar temperaturen regelmatig onder de minus 40 graden Celsius vallen.

Het noordpoolgebied vos neigt naar prooi on lemmings, hazen, reptielen, amfibieën en soms kwetsbaar verzegelen pups die niet dicht bij hun kudde zijn. Het noordpoolgebied vos maakt zijn hol ver onder het oppervlak van de grond, en kan ongelooflijk weerstaan temperaturen tot min 50 graden Celsius.

Zoals met velen dieren die de Arctische gebieden bewonen, de vacht van het Noordpoolgebied vos veranderingen kleur zich dienovereenkomstig aan zijn omgeving aanpassen. In de winter, het Noordpoolgebied vos heeft dikke, witte vacht die het Noordpoolgebied toelaat vos om warm en gecamoufleerd te blijven in de besneeuwde omgeving. In de zomermaanden, de vacht van het Noordpoolgebied vos verandert in een bruin kleur daar zal de sneeuw gesmolten zijn. Deze nieuw gekleurde bruine vacht van de Noordpool vos, staat het Noordpoolgebied toe vos zo onopvallend mogelijk te blijven terwijl er tijdens de zomermaanden geen sneeuw in het Noordpoolgebied ligt.

Als een van de grotere vleeseters in de poolcirkel, de Noordpool vos heeft weinig natuurlijk roofdieren in zijn vriespunt milieu. Ijsberen, wolf packs en mensen zijn alleen echt roofdieren van het volwassen Noordpoolgebied vos, samen met groot vogelstand of prooi zoals sneeuwuilendat vooral prooi op de kleinere en meer kwetsbaar Arctisch vos welpen.

Het vrouwelijke noordpoolgebied vos baart en werpt haar welpen op in de veiligheid van haar hol, dat een netwerk is van tunnels die vaak ondergronds zijn. Na een draagtijd van een paar maanden, het vrouwelijke noordpoolgebied vos bevalt tot 15-welpen die aan het begin van de zomer worden geboren en na verzorging door hun moeder, redelijk onafhankelijk zijn tegen de tijd dat de Arctische winter opnieuw begint.

Poolvos Feiten


Animalia
chordata
Mammalia
Carnivora
Canidae
Alopex
Poolse bosgebieden
Wit, zwart, grijs
70cm - 110cm (28in - 43in)
1.4kg - 9.4kg (3lbs - 21lbs)
45km / h (30mph)
Carnivore
Sneeuwuil, Wolf, Polar Bear
Eenzaam
7 - 10 jaar
Zoogdier
Dikke vacht die van kleur verandert met het seizoen
Lemmings, Bessen, Insecten