avocets

De avocet is een type van waden vogel die wordt gevonden over wadden in de warmere klimaten van de wereld. Er zijn vier verschillende soorten van avocet die de Bonte avocet, de Amerikaanse avocet, de Red-necked avocet en de Andes avocet zijn.

De avocet wordt meestal in water gevonden habitats dicht bij de kust inclusief moerasland, wetlands en moeras. De exacte leefgebied van de avocet is afhankelijk van de soorten zoals de Bonte Avocet wordt gevonden in Europa en Azië, de Amerikaanse avocet is te vinden aan de Pacifische kust van Noord-Amerika, de roodhalsige avocet in Australië en de Andes-avocet wordt oorspronkelijk gevonden nestelen hoog in het Andesgebergte.

De avocet ziet er heel onderscheidend uit vogel vanwege het feit dat de avocet een lange en dunne, omgekeerde bek heeft die hij van links naar rechts in het water veegt om voedsel te vangen. Net als andere steltlopers heeft de avocet ook lange benen en zwemvliezen om hem te helpen bij het jagen in het ondiepe water.

De avocet is relatief groot en krachtig soorten of vogel, vaak gemeld om anderen te intimideren vogelstand om zijn plek te verlaten. Avocets zijn relatief sociaal vogelstand en kan vaak worden gezien vliegen, jagen, migreren en nestelen in grote koppels.

De avocet is een vleesetende dier en voedt zich voornamelijk met insecten en andere kleine ongewervelden in bestellen overleven. Avocets voeden zich ook met kleine vis, schaaldieren en zelfs de vreemde amfibieën wanneer ze in het water jagen.

Vanwege hun relatief grote grootte, de avocet heeft een beperkt aantal roofdieren in de natuurlijke omgeving met honden, katten, hermelijnen en wezels de primaire zijn roofdieren van de avocetkuikens en eieren.
Het is bekend dat avocets op open grond broeden, meestal dicht bij het water. De vrouwelijke avocet legt rond 4-eieren die door beide ouders worden geïncubeerd totdat ze een maand later uitkomen. Avocet-kuikens worden door beide ouders verzorgd totdat ze tussen 4 en 6 weken oud vluchten (wegvliegen van het nest).

Vandaag lijkt de avocet vooral in het VK goed te bloeien, waar uitgebreid behoud werk is gedaan in bestellen om te proberen de avocetpopulatie op te bouwen nadat het werd uitgestorven in Groot-Brittannië in de 1800s. Tegenwoordig staat de avocet ook op het logo voor de RSPB (Royal Society for the Protection of Birds).

avocets Feiten


Animalia
chordata
Gevogelte
Charadriiformes
Recurvirostridae
Recurvirostra
Gematigde wetlands
Wit, Zwart
42cm - 45cm (16in - 18in)
140g - 400g (5oz - 14oz)
40km / h (25mph)
Carnivore
Honden, katten, stouts
10 - 15 jaar
Vogel
Lang gebogen snavel en opvallend verenkleed
77cm - 80cm (30in - 32in)
Insecten. Vis, Schaaldieren