Basenji-hond

Kaart van Afrika
De Basenji is alert, aanhankelijk, energiek en nieuwsgierig. Hij houdt van spelen en is een goed huisdier, zolang het maar al op jonge leeftijd wordt behandeld en de eigenaren erg geduldig zijn. Het is heel intelligent. Het kan worden gereserveerd bij vreemden.

De Basenji is enigszins afstandelijk, maar kan ook sterke banden met mensen vormen. Het moet niet worden vertrouwd met niet-huisdieren. Het is meestal geduldig, maar doet het het beste met oudere attente kinderen. De Basenji houdt niet van nat weer. Het ras houdt van klimmen en kan gemakkelijk over hekken van de kettingdraad heen komen, hoewel niet alle Basenji's klimmen – dit hangt van het individu af.

Basenji's zijn erg slim in het krijgen van hun eigen manier. De Basenji heeft de unieke eigenschappen dat hij niet blaft (hij maakt in plaats daarvan een lage, vloeibare ululatie) en reinigt zichzelf als een hoe. Het kan worden omschreven als snel, speels, onvermoeibaar tijdens het spelen en het plagen van de eigenaar om te spelen. De meeste Basenji-problemen houden meestal een mismatch tussen eigenaar en huisdier in. De eigenaren verwarren het bijvoeglijk naamwoord stil met inactief in plaats van geruisloos, dus worden ze lastiggevallen door een actief, hoewel relatief stil, hond.

Basenji-hond Feiten


South Hound
Bruin, bruin, zwart, wit, goud
Zaïre
11kg (24lbs)
Aanhankelijk, intelligent en speels
Moet vanaf jonge leeftijd worden getraind, omdat hun onafhankelijke aard hen koppig kan maken