Muis

De muis is een klein knaagdier dat wijd verspreid is over bijna elk land. De muis bevindt zich in alle uithoeken van de wereld, inclusief delen van Antarctica.

Veel mensen houden tegenwoordig de muis als huisdier vanwege de kleine grootte en stil temperament van de muis. De muis wordt ook veel gebruikt in wetenschappelijk onderzoek, hoewel de muis niet eenvoudig is dier onderzoeken.

De muis is vaak eenvoudig prooi over de hele wereld voor klein zoogdieren, vogelstand en reptielen. Hierdoor leeft de muis over het algemeen niet langer dan een paar maanden in het wild, vooral omdat de muis klein is prooi voor vele zoogdieren en vogelstand. Het is echter bekend dat de muis een paar jaar oud wordt wanneer hij als huisdier wordt gehouden.

Muizen kunnen soms schadelijk ongedierte zijn, door gewassen te beschadigen en te eten en ziekten te verspreiden via hun parasieten en uitwerpselen. Het is vanwege de ongedierteproblemen veroorzaakt door muizen, dat binnenlandse katten wordt verondersteld in gewone huishoudens te zijn geïntroduceerd.

De draagtijd bij vrouwelijke muizen is minder dan een maand, en de vrouwelijke muis heeft een gemiddelde nestgrootte van ongeveer zes baby muizen, hoewel de muis nestgrootte is meestal hoger dan zes. De baby muizen staan ​​bekend als pups en deze muizen pups worden geboren zonder haar en met hun ogen en oren gesloten. Muisbaby's worden gespeend als ze ongeveer drie weken oud zijn.

Er zijn bijna 40 verschillende bekende soorten van muis gevonden over de hele wereld. De andere muis soorten bereik in grootte en kleur dat is meestal afhankelijk van hun omgeving.

Feiten over muisvoet
  • Muizen hebben zachte voeten met nagels op elk van hun tenen waardoor de muis goed kan klimmen omdat ze hun voeten rond dingen kunnen wikkelen.
  • Muizen hebben vijf tenen op hun twee achterpoten en vier tenen op hun twee voorpoten, wat muizen meer stabiliteit geeft wanneer ze op hun achterpoten staan.
  • Muizen gebruiken hun twee voorpoten om op voedsel zoals zaden en bessen te grijpen, zodat de muizen hun voedsel gemakkelijk kunnen eten.
  • De muis heeft zeer kleine en flexibele voetjes, maar kan zijn voet gemakkelijk vastzetten in te kleine gebieden, zoals wanneer de balken op een muiskooi te dicht bij elkaar staan.
  • zoals hamsters, de voetstructuur van muizen stelt hen in staat achteruit in hun holen te rennen wanneer ze willen ontsnappen aan roofdieren.

Mouse Teeth Feiten
  • Een volwassen muis heeft 16-tanden die hij gebruikt om zijn voedsel vast te houden en erop te kauwen.
  • Muizen hebben één bovenste paar en één onderste paar snijtanden aan de voorkant van hun mond die muizen gebruiken om op hun voedsel te grijpen en te bijten.
  • Muizen hebben tussen twee en vijf wangtanden die muizen gebruiken om aan te knagen, maar wanneer muizen hun wangtanden gebruiken stoppen de snijtanden aan de voorkant van hun mond.
  • De snijtanden aan de voorkant van de mond van muizen groeien continu om ze scherp en sterk te houden, en muizen moeten ze regelmatig knagen om te voorkomen dat ze aan de voorkant te lang worden.
  • Muizen hebben de neiging om voedsel te eten dat moeilijk is, zodat ze tijdens het eten aan hun tanden kunnen knagen, wat betekent dat hoewel muizen kaas zullen eten als ze het tegenkomen, de mythe over muizen die van kaas houden niet helemaal waar is.

Muis Feiten


Animalia
chordata
Mammalia
Rodentia
Muridae
Apodemus Sylvaticus
Open velden en bosgebieden
Zwart, bruin, grijs
100-200g (0.2-0.4lbs)
12.8km / h (8mph)
herbivoor
Vogel, kat, vos, reptielen
Eenzaam
2-5 jaar
Zoogdier
Fruit, zaden, grassen
Grote ogen en oren en lange dunne staart
5-15cm (2-5.9in)