Otter

De otter is een kleine zoogdier dat leeft zowel in water als op het land. Er zijn 13 bekend soorten van otter die gebieden over de hele wereld bewonen.

De otter eet voornamelijk water dieren zoals plankton en vis, maar de otter jaagt ook op kleine amfibieën, vogelstand en af ​​en toe kleine zoogdieren.

De zeeotters uit Noord-Amerika zijn gevolgd reizen tot zuidelijk Japan. De zeeotter is ook bekend om te groeien tot meer dan 1 meter lang.

Otters hebben een dikke vacht waardoor de otter warm kan worden in bijna ijskoud water. Er is ook een reeks dunne haren onder de vacht van de otter die helpen om lucht vast te houden en de otter warm te houden.

De vrouwelijke otter heeft de neiging om in het vroege voorjaar een paar welpen te baren in holen in de rivieroever, waar de babyotters worden verzorgd totdat ze tussen 4 en 10 maanden oud zijn en klaar om voor zichzelf te zorgen.

Otter Foot Feiten
  • De otter heeft vier sterke voeten met zwemvliezen om de otter gemakkelijk door het water te laten zwemmen.
  • De otter heeft vijf tenen op elk van hun vier poten die de otter de kracht geven om in het water te zwemmen op de stabiliteit bij het beklimmen van modderige oevers.
  • Op elk van de tenen van de otter bevinden zich scherpe sterke klauwen die bijdragen aan de sterkte en prestaties van hun voeten, zowel in water als op het land.
  • De achterpoten van de otter zijn over het algemeen iets groter en flipperachtig dan de voorpoten van de otter die de otter in het water helpen voortstuwen.
  • De otter haalt het meeste uit zijn voor- en achterpoten door zijn voorpoten naar elkaar toe te bewegen en zijn achterpoten naar elkaar toe, waardoor de otter soepel en snel door het water kan zwemmen.

Otter Teeth Feiten
  • De otter is een fantastische visser en kan bijna al zijn voedsel vangen met zijn scherpe tanden aan de voorkant van de mond van de otter.
  • Een volwassen otter heeft 32-tanden, waaronder vier scherpe hoektanden die zich aan de voorkant van de mond van een otter bevinden en worden gebruikt om hun prooi vast te houden en te bijten.
  • De maaltanden in de mond van de otter zijn plat aan de bovenkant en enigszins afgerond omdat ze zijn ontworpen om het voedsel van de otter te pletten in plaats van erop te kauwen.
  • De tanden van de otter zijn gebouwd om te eten dieren met schelpen zoals krabben en slakken zodat de tanden van de otter breed en plat zijn.
  • sommige soorten van otter zoals de otter, hebben in feite paarse tanden in plaats van witte tanden die wordt veroorzaakt door deze otters die paars gekleurde zee-egels eten.

Otter Feiten


Animalia
chordata
Mammalia
Carnivora
Mustelidae
Lutra
Lutra Canadensis
Rivieroevers, meren en beken
Bruin, bruin, wit
5-15kg (10-30lbs)
11km / h (7mph)
Carnivore
Vogels, vossen, wolven
Eenzaam
15-25 jaar
Zoogdier
Vis, Krabben, Kikkers
Lang gestroomlijnd lichaam en brede, platte staart
76-91cm (30-36in)