Rat

De twee meest voorkomende soorten van ratten zijn de zwarte rat en de bruine rat. Beide soorten van ratten worden overal ter wereld gevonden. De rat wordt meestal gevonden op kleine, donkere plaatsen en wordt verondersteld te zijn ontstaan ​​in Azië voordat ze door verschillende landen migreren en toevallige passagiers zijn menselijk reizen. De rat is nu een van de meest verspreide en aanpasbare dieren in de wereld.

De rat is een kleine aaseter zoogdier dat is een plaag gebleken in zowel stedelijke als landelijke gebieden waar ratten normaal aanwezig zijn vanwege een overvloed aan voedsel. Van ratten is bekend dat ze kleiner vee op boerderijen doden, en er is de mythe dat je altijd maar 5ft verwijderd bent van een rat op elk moment.

De rat kan ook ziekte overdragen en verspreiden met een verwoestend effect, hoewel ziekten die door ratten worden gedragen in het algemeen niet worden doorgegeven mensen. In de middeleeuwen vernietigde de zwarte pest echter bijna tweederde van de Europese bevolking. De ziekte werd niet direct door de ratten veroorzaakt, maar werd in feite veroorzaakt door geïnfecteerde vlooien die op ratten werden gedragen.

Het meest onderscheidende verschil tussen ratten en muizen is hun grootte. Ratten zijn meestal veel groter dan muizen en daarom is dit nieuwe knaagdier soorten die worden ontdekt, kunnen gemakkelijk worden geclassificeerd als ratten of muizen.

In het wild worden ratten door veel verschillende soorten bejaagd dieren inclusief slangen, wildcats en vogelstand of prooi. In sommige culturen worden ratten opgejaagd en als voedsel gegeten mensen. De buideldas rat is een stabiele en populaire voedselbron in delen van Zuidoost Azië maar men denkt dat het eten van ratten elders niet populair is geworden omdat het eten van ratten sociaal aanvaardbaar is in andere culturen.

Tegenwoordig worden ratten over de hele wereld als huisdier gehouden en er wordt gedacht dat ze sinds de 1800 als huisdier zijn gefokt. Huisdierratten vormen dezelfde gezondheidsrisico's mensen als ander huishouden dieren dus worden niet gezien als schadelijke ziekten. Wanneer tam, kunnen ratten uiterst vriendelijk zijn en kunnen ze worden geleerd om selectieve taken uit te voeren, zoals het uitvoeren van bepaalde acties bestellen eten halen.

Ratten zijn snelle fokkers en baren grote nesten babyratten, wat betekent dat huisdierenratten van verschillende geslachten moeten worden gescheiden op ongeveer een maand oud. Ratten kunnen baby's krijgen rond de leeftijd van 5 weken en vrouwelijke ratten baren nesten tussen 6 en 10 babyratten na een draagtijd van 22 dagen. Hoewel ratten kunnen leven totdat ze 4 of 5 jaar oud zijn, kunnen vrouwelijke ratten geen baby's meer krijgen nadat ze ongeveer 18 maanden oud zijn.

Ratten zijn alleseters dieren en eet een mengsel van planten en dier materie in bestellen om de juiste voedingsstoffen te krijgen. Van ratten is bekend dat ze bijna alles eten en de hoge afvalniveaus in steden, omdat ze worden vervangen door een nieuwe generatie oversized superratten. De grote ratten zijn veel groter dan de gemiddelde rat en zijn dominanter in hun milieu wat betekent dat de kleinere rat soorten hebben de neiging om als gevolg hiervan te lijden.

Rat Feiten


Animalia
chordata
Mammalia
Rodentia
Muridae
Rattus
Ondergronds dichtbij menselijke nederzettingen
Grijs, zwart, wit, bruin
200-900g (0.4-2lbs)
13km / h (8mph)
Omnivoor
Uilen, Slangen, Wasbeer, Katten
Eenzaam
2-5 jaar
Zoogdier
Eieren, Noten, Aardappelen, Maïs
Grote, scherpe voortanden en lange, dunne staart
20-50cm (7.8-19.7in)