Geelogige pinguïn

Kaart van Oceanië
De gele ogen pinguïn is een van de weinige pinguïn soorten gevonden ten noorden van Antarctica Oceaan, en zoals de naam al doet vermoeden, dit soorten of pinguïn is gemakkelijk te herkennen aan zijn geel gekleurde ogen en felgele band die vanaf zijn ogen rond de achterkant van het hoofd van de geelogige pinguïn loopt.

De gele ogen pinguïn wordt gevonden voor de kust van het zuiden eiland of Nieuw Zeeland waar soorten verzamelt zich in kolonies langs de stranden en keienvelden. De gele ogen pinguïn is ook te vinden op enkele van de eilanden van de hoofdrolspeler eiland inclusief Stewart, Auckland en de Campbell-eilanden.

De gele ogen pinguïn zoekt in het algemeen naar voedsel tot 10 mijlen offshore en reist (gemiddeld) ongeveer 15 mijlen weg van de nestplaats van de kolonies. De gele ogen pinguïn verlaat de kolonie bij dageraad en keert dezelfde avond terug tijdens het houden van kuikens, hoewel 2 tot 3 dagen op andere tijden op zee kunnen doorbrengen.

De gele ogen pinguïn is een van de grotere soorten of pinguïn bij volwassen personen die 75cm hoog zijn, waarbij de mannetjes over het algemeen iets groter zijn dan de vrouw met gele ogen pinguïns. De gele ogen pinguïn werd gedacht nauw verband te houden met de kleine kleine pinguïn gevonden in een soortgelijk gebied, hoewel recent onderzoek suggereert dat de twee eigenlijk redelijk genetisch verschillend zijn.

De gele ogen pinguïn is een vleesetende dier, dat zoals alle andere pinguïn soorten, overleeft op een dieet dat bestaat alleen uit zee dieren. Krill en kleine schaaldieren vormen het grootste deel van de geelogige pinguïns dieet samen met groter organismen inclusief inktvis en verschillende soorten van vis.

De gele ogen pinguïn wordt meestal gevonden nestelen in de bossen en schrobben die de lijn Nieuw Zeeland kust en hoewel historisch ongestoord, de gele ogen pinguïn heeft nu een aantal land-woning roofdieren inclusief katten, honden en vossen samen met ratten en wezels die op hun eieren jagen.

Gemiddeld zijn de ogen geel pinguïn broedt eenmaal per jaar en vormt paren die meestal trouw aan elkaar blijven. Het vrouwtje geelogig pinguïn legt twee eieren in haar nest in het bos die door beide ouders worden geïncubeerd voor maximaal een paar maanden, wanneer meestal slechts één van de eieren uitkomt. De gele ogen pinguïn kuikens worden door hun ouders gevoerd en warm gehouden en blijven bij hen totdat de kuikens bijna een jaar oud zijn.

Vandaag de dag met de gele ogen pinguïn vermeld als een bedreigde dier met een geschatte wilde populatie van minder dan 4,000 individuen. Het is nu de zeldzaamste pinguïn in de wereld als gevolg van ontbossing en de introductie van zoogdieren roofdieren.

Geelogige pinguïn Feiten


Animalia
chordata
Gevogelte
Sphenisciformes
Spheniscidae
Megadyptes
Megadyptes-antipodes
Rotsachtige Antarctische eilanden
Zwart, Wit, Grijs, Bruin, Geel
5kg - 8kg (11lbs - 18lbs)
Carnivore
Leopard Seal, Orka, Haaien
Kolonie
10 - 20 jaar
Vogel
Felgele hoofdband en roze voetjes
60cm - 75cm (24in - 30in)
Krill, Vis, Garnalen