Een huisdier kiezen uit een asiel door huisdieren op te zwellen

Als u een nieuw huisdier overweegt, kunt u overwegen er een uit een dierenasiel te kiezen. Dit is een ethisch verantwoorde manier om een ​​ongewenst huisdier opnieuw thuis te brengen en ook uw lokale gemeenschap te helpen.

Het VK staat bekend om zijn liefde voor dieren, en veel huizen hebben nu meer dan één hond, kat, reptiel of andere kleine huisdieren. Goede doelen en opvanghuizen melden echter dat een groeiend aantal katten en honden wordt opgegeven door hun eigenaren.

Er zijn veel redenen waarom mensen ervoor kiezen hun huisdieren opnieuw onder te brengen. Onderbrekingen in relaties, financiële problemen en het simpelweg niet kunnen voldoen aan de eisen van een jong huisdier in een druk huis zijn vaak belangrijke oorzaken. De druk op dierenasielen betekent dat velen dieren moeten afwijzen.

Wat kunnen we hieraan doen? Een goed begin is wanneer u op zoek bent naar een nieuw huisdier, kijk dan bij uw plaatselijke dierenasielen voor fokkers en dierenwinkels. Kiezen om een ​​ongewenst huisdier aan te nemen, betekent dat er ruimte vrijkomt voor een ander behoeftig dier.

Een andere goede reden om een ​​schuilplaats te gebruiken, is om de vraag op puppy-boerderijen te verminderen. Veel te vaak worden teven mishandeld en tot uitputting gefokt om designpuppy's te produceren. Als meer mensen schuilplaatsen gebruiken, kunnen minder puppy-boerderijen floreren.

Dingen om te overwegen

  • Vraag hoe goed de hond / kat omgaat met mensen, inclusief jonge kinderen.
  • Is het dierenhuis / nest getraind? Dit kan een echt probleem zijn voor nieuwe eigenaren, omdat zindelijkheidstraining een zware taak kan lijken.
  • Kan het dier opschieten met andere dieren? Als een hond of kat anderen niet mag, kan dit grote problemen veroorzaken met de hiërarchie in uw huis. Hoewel het natuurlijk tijd moet zijn voor alle dieren om zich te vestigen.
  • De meeste schuilplaatsen zijn nu onzijdig, vaccineren en micro-chip dieren als ze binnenkomen, of zullen dat doen tegen een gereduceerd tarief bij adoptie. Controleer of een van deze essentiële dingen is gedaan en maak afspraken om deze zo snel mogelijk uit te voeren. Zwellen huisdieren hebben een uitgebreid assortiment voedsel, bedden, kratten en meer om het nieuwe huis van uw huisdier nog comfortabeler te maken.

    Overweeg voordat u een nieuw huisdier kiest, of u de tijd, het geduld en de financiën beschikbaar heeft. Een nieuw dier moet misschien slaap- en zindelijkheidstraining krijgen, dierenarts- en voedselkosten oplopen en veel tijd in beslag nemen als het zich in uw gezin nestelt. Doe een beetje onderzoek en planning voordat u de volgende stap zet.

    Onthoud dat honden en katten ongeveer 15 jaar kunnen leven, dus zijn ze een echte verbintenis voor het hele gezin, dus denk na over wie voor het dier zou kunnen zorgen terwijl u op vakantie bent of zelfs gewoon op het werk indien nodig.

    Als je merkt dat je gewoon geen tijd hebt voor een nieuw huisdier of als de financiën een beetje krap zijn, kun je nog steeds genieten van dieren en je plaatselijke schuilplaats helpen. Velen zijn blij met vrijwilligers, zelfs al is het maar voor een paar uur per week of twee weken. Schoonmaken, wandelen en over het algemeen helpen, maakt het leven voor alle betrokkenen in het asiel gemakkelijker.