De dieren van Cornwall

Zeldzame witte vlinder

Zeldzame witte vlinder

Vliegende Torenvalk

Vliegende Torenvalk
Cornwall is het meest zuidelijke graafschap van Engeland en biedt een enorme diversiteit aan habitats voor een grote verscheidenheid aan dieren in het wild die zelden elders in het land wordt gevonden. Zoogdieren van zowel land als zee, fascinerende vogels en een enorme verscheidenheid aan zeedieren en zelfs insecten zijn overal in Cornwall en rond de ruige kustlijn te vinden.

Roofvogels zoals buizerds, torenvalken en uilen zien de grond voor prooi vanuit de lucht boven en neerstrijken op de borden en lantaarnpalen langs de wegen. Zeldzame insecten van vlinders tot gloeiwormen zijn overal in de provincie te vinden, net als de gewone hagedis, een reptiel dat alleen in de warmere regio's van het VK wordt gevonden. Naast deze zeldzamere dieren, komen dassen, vossen, egels, konijnen en eekhoorns allemaal veel voor in bossen en hagen in heel Cornwall.

Tuimelaar

Tuimelaar

Cornwall is het enige graafschap in Engeland dat volledig is omgeven door water, en Cornwall is ook afgesneden van Devon door de rivier de Tamar, wat betekent dat Cornwall technisch gezien een eiland is. De enorme hoeveelheid water is de thuisbasis van talloze zeedieren van verschillende soorten weekdieren zoals kokkels, mosselen, limpets en inktvissen tot de grotere zeedieren, waaronder tuimelaars, grijze zeehonden, lederschildpadden, vinvissen en reuzenhaaien.

Red Fox Cubs

Red Fox Cubs

Met al deze ongelooflijke flora en fauna voor de deur, is het geen wonder dat dierenliefhebbers uit het hele land naar Cornwall komen om de variƫteit van het leven te ervaren dat bestaat in dit opmerkelijke graafschap.

Voor meer informatie over het zien van de natuur in Cornwall, zie: