De slimste wezens

Tweede slimste wezen

Tweede slimste
Schepsel


Als mensen zijn we ons er zeer van bewust dat we intelligenter zijn dan veel van de diersoorten waarmee we onze planeet delen. Ons hoge IQ staat echter niet alleen in het dierenrijk, omdat een aantal andere dieren kenmerken vertonen van een hogere hersenkracht dan de meeste.

Dolfijnen zijn uitgeroepen tot de op een na slimste wezens na de mens als hun complexe communicatie tussen elkaar en het feit dat waargenomen is dat ze zeer uniek gedrag vertonen (inclusief mannen die geschenken voor vrouwen verzamelen), betekent dat deze dieren op een zeer intelligente manier functioneren .


Hulpmiddelen gebruiken om voedsel te krijgen

Hulpmiddelen gebruiken om
Krijg eten


Als een van onze meest nabije familieleden, zijn chimpansees ook een van de meest intelligente dieren op de planeet, die complexe sociale gedragingen vertonen. Ze weten niet alleen dat ze stenen en stokken gebruiken als gereedschap om voedsel in het wild te krijgen, maar studies hebben ook aangetoond dat deze dieren een fotografisch geheugen hebben dat veel beter is dan het onze.

De lederschildpad is een van de oudste wezens op de planeet, en zijn 65 miljoen jaar ervaring heeft geleid tot een interessante eigenschap. Van lederschildpadden is bekend dat ze duizenden mijlen reizen op zoek naar voedsel, maar keren altijd terug naar hetzelfde strand om te broeden, vaak binnen enkele meters van waar ze zich hebben uitgebroed.


De matriarch vergeet nooit

The Matriarch Never
Forgets

De olifant domineert zijn leefgebied waar hij ook leeft, maar het oude gezegde dat een olifant nooit vergeet, is in feite waar. De matriarch (oudste vrouw) leidt de kudde elk jaar op hetzelfde migratiepad en een onderzoek uitgevoerd in 2001 suggereert ook dat ze gezichten kunnen onthouden met behulp van hun geheugen en een goed reukvermogen.