De dodelijke tien

Een mug

Een mug

We hebben allemaal een idee over welke dieren in de buurt zijn en welke koste wat kost moeten worden vermeden, maar hoeveel van ons weten eigenlijk wat de gevaarlijkste dieren ter wereld zijn, en nog belangrijker, welk wezen het dodelijkst is van het winkelcentrum. Hier zijn onze top tien:

 1. Mug
  Ondanks dat het het kleinste dier op deze lijst is, is het verreweg het dodelijkst. Ze voeden zich met bloed, zodat parasieten gemakkelijk tussen dieren kunnen worden overgedragen. Gevonden in verschillende habitats over de hele wereld. Ze zijn verantwoordelijk voor meer dan 2 miljoen doden door mensen per jaar.
 2. Aziatische Cobra
  Hoewel het niet de meest giftige slang ter wereld is, is het verantwoordelijk voor de meeste doden. Gevonden in de oerwouden in Midden- en Oost-Azië. Hun kappen hebben brilachtige markeringen op de rug om andere dieren in verwarring te brengen. Ze kunnen tot 18ft lang worden.
 3. Doos kwallen

  Doos kwallen
 4. Doos kwallen
  Ze kunnen tot 60 tentakels hebben die elk maximaal 15ft lang worden. Elke tentakel heeft 5,000-stekende cellen die voldoende toxine bevatten om tot 60-mensen te doden. Ook bekend als de zeewesp omdat deze zwemt met een straalachtige beweging. Gevonden in de tropische wateren rond Noord-Australië.
 5. Grote witte haai
  Ze kunnen tot meer dan 8 meter lang worden. Het is 's werelds grootste roofvis. Gevonden in water van 1 meter tot 1,200 meter diep. Ze eten bijna alles wat beweegt met hun honderden scherpe tanden.
 6. leeuw
  Een van de grootste en krachtigste katten ter wereld. Het gebrul van een volwassene kan zo luid zijn dat het tot op enkele kilometers afstand hoorbaar is. Heb 30-tanden, waaronder vier hoektandachtige hoektanden. Ze hebben intrekbare klauwen, wat betekent dat ze altijd scherp en efficiënt blijven.
 7. Zoutwaterkrokodil

  Zoutwaterkrokodil
 8. Zoutwaterkrokodil
  De grootste van alle levende reptielen die tot 7 meter lang worden. Gevonden in Noord-Australië en delen van Zuidoost-Azië. Zal alles eten dat ze in hun mond kunnen passen. Dacht sneller te kunnen rennen dan een renpaard.
 9. Olifant
  Ze zijn de grootste dieren op het land en worden tot 3.5 groot. Jaarlijks worden er wereldwijd meer dan 500 mensen door hen gedood. Elk van hun maaltanden kan tot 5kg wegen. Hun enorme slagtanden kunnen tot 2.5 meter lang worden.
 10. Ijsbeer

  Ijsbeer
 11. Ijsbeer
  Ze zijn 's werelds grootste beren die tot ongeveer 3 meter lang worden. Het zijn topcarnivoren die voornamelijk jagen op grote zoogdieren zoals zeehonden. Hun lange tanden en scherpe klauwen zijn perfect voor het scheuren van vlees. Ze kunnen net zo goed zwemmen als elk menselijk wezen overtreffen.
 12. Buffel
  Deze enorme herbivoor is te vinden op het Afrikaanse continent. Ze kunnen 900kg wegen en bijna 2-meters lang zijn. Hun grote, scherpe hoorns zijn perfect ontworpen voor verdediging. Duizenden van hen kunnen tegelijkertijd rennen en een vernietigende stormloop veroorzaken.
 13. Gif pijl kikker

  Gif pijl kikker
 14. Gif pijl kikker
  Deze kleine kikkers worden diep in de Zuid-Amerikaanse jungle gevonden. Hun rug scheidt een slijmerige neurotoxine af die wordt geproduceerd om roofdieren weg te houden. Het toxine dat door elke kikker wordt geproduceerd, is krachtig genoeg om 10-mensen te doden. Deze kikkers werden genoemd door inheemse stamleden die het gif gebruikten om hun pijlen te tikken.