Het tragische verlies van Knut

copyright Berlin Zoo

copyright Berlin Zoo

Een groot deel van de wereld is nog steeds in shock na het verlies van een van de beroemdste beroemdheden van Duitsland in het weekend. Op de middag van zaterdag maart 19e 2011 stierf Knut de ijsbeer helaas plotseling voor een gruwelijke menigte van bijna 600-mensen. Hoewel aanvankelijk werd vermoed dat hij een hartaanval had, suggereert nieuwe informatie dat hij stierf aan een niet-gediagnosticeerde hersenstoornis.

Knut werd beroemd in 2007 toen hij tragisch werd afgewezen door zijn moeder en moest worden grootgebracht door een team van keepers in de dierentuin. Zijn belangrijkste keeper, Thomas Doerflein, kampeerde zelfs in de dierentuin van Berlijn om ervoor te zorgen dat Knut zijn voer om de twee uur zou krijgen. Natuurlijk vormden de twee een ongelooflijk hechte band en begonnen mensen naar de dierentuin te komen om te kijken hoe beer en keeper samen speelden.

copyright imgfave.com

copyright imgfave.com
Deze mooie kleine welp trok ook talloze aandacht van de media in de wereld, niet alleen de manier waarop hij zo persoonlijk werd grootgebracht, maar ook het feit dat zijn volgzame houding ten opzichte van mensen betekende dat hij op covers van tijdschriften en zelfs in een film verscheen. De merchandising van het merk Knut vloog ook van de planken en genereerde aanzienlijk meer inkomsten voor de dierentuin van Berlijn, samen met de extra mensen die naar de dierentuin kwamen om hem alleen te zien.

Het is echter deze nadruk die volgens diergroepen heeft geleid tot zijn zeer plotselinge en extreem voortijdige dood. Binnen een jaar nadat hij door Doerflein was aangenomen, werd Knut groter en te gevaarlijk geacht voor de keeper om mee te communiceren. Doerflein werd verbannen uit de behuizing en stierf helaas kort daarna op slechts 44, vanwege een hartaanval (hoewel velen geloven dat hij een gebroken hart had). Op dit punt begon Knut vreemd gedrag te vertonen, bijna alsof hij geen aandacht kreeg, ondanks de menigte mensen die hem waren komen opzoeken.

copyright productofthesystem.com

auteursrecht
productofthesystem.com

Op slechts 4 jaar en 3 maanden oud, de behoefte aan menselijk contact samen met het feit dat hij niet goed omging met andere beren, droeg bij aan de depressie en stress van deze jonge ijsbeer en leidde uiteindelijk tot zijn ondergang. Animal Rights-groepen beweren dat Knut een kort en ongelukkig leven leidde en nooit had mogen worden opgevoed op de onnatuurlijke manier die hij was. Desalniettemin veroverde het donzige, fotogenieke kleine jongetje de harten van mensen en zal het door iedereen zeer gemist worden.