Anatomie

Anatomie van dieren

Allemaal levend organismen, met uitzondering van basis eencellig organismen, bestaan ​​uit verschillende delen waardoor ze kunnen functioneren. De meerderheid van een dier lichaam bestaat uit water, cellen en een beschermende of ondersteunende structuur zoals een skelet gemaakt van bot of een harde buitenste schil om het te beschermen. Er zijn tal van processen die plaatsvinden in een dier lichaam consequent en samen zoals circulatie en spijsvertering.

Lichaamssystemen

Dieren hebben een aantal verschillende lichaamssystemen, die elk hun specifieke taak vervullen bestellen om de te houden dier functioneert. De zwaarste lichaamssystemen zijn de skeletsysteem (hoewel het niet bij alle dieren aanwezig is) en het spierstelsel dat de spieren verbindt met de hersenen zodat ze weten wat ze moeten doen. Andere lichaamssystemen omvatten de bloedsomloop, waar bloed rond het lichaam van de wordt gepompt dier door zijn hart; het spijsverteringssysteem dat voedsel afbreekt en de voedingsstoffen eruit haalt, zodat deze in energie kunnen worden omgezet; en het ademhalingssysteem dat een regelt dier ademen. Alle lichaamssystemen zijn van vitaal belang voor de werking van een gezond dier.

Skeletten

Veel dieren hebben een soort harde structuur aan de binnenkant van hun lichaam (bekend als een endoskeleton) voor ondersteuning of aan de buitenkant van hun lichaam (bekend als een exoskeleton) voor zowel ondersteuning als bescherming. anders dieren heeft misschien helemaal geen hard ondersteuningssysteem kwal bijvoorbeeld, die bij elkaar worden gehouden door een dunne laag cellen die bekend staat als een membraan. Skeletten helpen om de dier stabiel door zijn lichaamsvorm en wat land te ondersteunen dieren zijn zo groot dat hun lichaam zelfs extra benige platen bevat omdat het skelet alleen niet sterk genoeg is om het te ondersteunen dier gewicht.

organen

Soortgelijke cellen in het lichaam van een dier vormen samen in groepen die zijn georganiseerd in weefselsen verschillende weefsels anders maken organen een dier lichaam. Er zijn een aantal verschillende organen gevonden in het lichaam van een dier, die elk een specifieke taak hebben. organen zijn gekoppeld aan formulier orgel systemen, die de vitale processen uitvoeren in een dier lichaam dat de sleutel tot zijn overleving is, zoals het hart dat het bloed rond het lichaam pompt of de huid van een dier, beschermt zijn delicate binnenkant van de buitenwereld.

Ademhaling

Dieren hebben zuurstof nodig bestellen om te overleven en veel dieren krijgen hun zuurstof door de omringende lucht in hun longen te ademen, die door het lichaam wordt geleid en wordt uitgeademd als koolstofdioxide (dus dieren zuurstof inademen en koolstofdioxide uitademen). Ademhalingssystemen verschillen tussen dier soorten, dus vogelstand en zoogdieren verwerk de zuurstof bijvoorbeeld op verschillende manieren. Sommige dieren hebben echter geen longen en gebruiken in plaats daarvan andere methoden waarmee ze zuurstof in hun lichaam kunnen krijgen. Vis leef in het water en gebruik dus kieuwen in bestellen om zuurstof te extraheren uit het water eromheen. Kieuwen bestaan ​​uit dunne, gevederde flappen die het bloed dicht bij het oppervlak van de huid trekken waardoor de zuurstofdeeltjes erin kunnen passeren. anders dieren, zoals sommige kikker soorten ademen ook door poriën in hun huid.

Verstand

Meestal dier soorten hebben vijf zintuigen die zien, ruiken, proeven, aanraken en in balans zijn. zeker soorten of dier hebben meer verhoogde zintuigen dan anderen, zoals een mol die onder de grond leeft, kan nauwelijks zien, tot een adelaar dat kan zien prooi op de grond van kilometers hoog in de lucht. Sommige dier soorten hebben ook een “zesde zintuig” ontwikkeld, zoals echolocatie in dolfijnen, walvissen en vleermuizen.

Beweging

In staat zijn om onafhankelijk te bewegen is een van de factoren die een organisme an dier. Beweging wordt veroorzaakt door het samentrekken van spieren in een dier lichaam, en wordt weergegeven op talloze manieren in de hele dier koninkrijk. Mensen lopen, cheeta kan zo snel rennen als een auto, eenden en ganzen waggelen, vis zwemmen, vogelstand vliegen en sommige insecten rondkomen door te springen. Een volwassene dieren echter, zoals pranger en sponzen worden sessiele door zich permanent aan een ander te bevestigen dier of object, ze zijn nog steeds dieren maar omdat ze nog steeds ademen en in staat zijn om in hun onrijpe vorm te bewegen.