Classificatie van dieren

In bestellen voor ons om te begrijpen hoe alles leeft organismen zijn gerelateerd, ze zijn gerangschikt in verschillende groepen. Hoe meer functies dat een groep of dieren delen, hoe specifieker de groep is. Dieren zijn gegeven wetenschappelijke namen zodat mensen over de hele wereld kunnen communiceren dieren, ongeacht welke taal ze spreken (deze namen zijn traditioneel Latijnse woorden). Dieren behoren tot een aantal verschillende groepen, te beginnen met de dier koninkrijk.

Koninkrijk

Allemaal levend organismen worden eerst in verschillende geplaatst koninkrijken. Er zijn vijf verschillende koninkrijken om het leven op aarde te classificeren Dieren, Planten, schimmels, bacteriën en protisten (eencellige organismen).

stam

De dier koninkrijk is verdeeld in 40 kleiner groepen, bekend als phylum. Hier, dieren zijn gegroepeerd op hun hoofdkenmerken. Dieren vallen meestal in een van de vijf verschillende phylum die Cnidaria (ongewervelde dieren), Chordata (gewervelde dieren) zijn, geleedpotigen, weekdieren en Stekelhuidigen.

Klasse

De phylum groep wordt dan verdeeld in nog kleiner groepen, bekend als klassen. The Chordata (gewervelde dieren) phylum splitst zich op in Mammalia (zoogdieren), Actinopterygii (benige vissen), Chondrichthyes (kraakbeenvissen), Aves (vogels), Amfibieën (amfibieën) en Reptilia (reptielen).

bestelling

Elk klasse is verdeeld in klein groepen opnieuw bekend als orders. De klasse Mammalia (zoogdieren), splitst in verschillende groepen waaronder Carnivora, Primate, Artiodactyla en Rodentia.

familie

In elke bestellen, er zijn verschillende families van dieren die allemaal zeer vergelijkbare kenmerken hebben. De Carnivora bestellen breekt in families die Felidae (katten), Canidae (honden), Ursidae (beren) en Mustelidae (wezels) omvatten.

Geslacht

elk dier familie wordt vervolgens verdeeld in klein groepen bekend als geslacht. Elk geslacht bevat dieren die zeer vergelijkbare kenmerken hebben en nauw verwant zijn. Bijvoorbeeld, de Felidae (kat) familie bevat geslacht inclusief Felis (klein Katten en huiskatten), Panthera (Tigers, luipaarden, Jaguars en leeuwen) en Puma (Panters en poema's).

species

Elk individu soorten in de geslacht is vernoemd naar zijn individuele kenmerken en kenmerken. De namen van dieren zijn in het Latijn zodat ze wereldwijd kunnen worden begrepen en bestaan ​​uit twee woorden. Het eerste woord in de naam van een dier zal het zijn geslacht, en de tweede naam geeft de specifieke soort aan.

Voorbeeld 1 – Tijger
Koninkrijk: Animalia (Animal)
Phylum: Chordata (gewerveld)
Klasse: Mammalia (Mammal)
Bestelling: Carnivora (Carnivore)
Familie: Felidae (kat)
Geslacht: Panthera
Soort: Panthera tigris (Tijger)

Voorbeeld 2 – Orangoetan
Koninkrijk: Animalia (Animal)
Phylum: Chordata (gewerveld)
Klasse: Mammalia (Mammal)
Bestelling: primaten
Familie: Hominidae (mensapen)
Geslacht: Pongo
Soort: Pongo pygmaeus (Orang-Utan)