Gedrag

mededeling

Voor de meesten dier soorten, contact houden met anderen dieren van de soorten als vaak essentieel voor hun overleving. Dieren om verschillende redenen met elkaar communiceren, waaronder op jacht naar voedsel, anderen waarschuwen voor naderend gevaar en het aantrekken van een partner. verschillend dieren gebruik verschillende methoden om te communiceren, inclusief oogbewegingen in hagedissen, lichaamstaal, geluiden en handgebaren. Vrouwelijke gloeiwormen lichten zelfs hun staart op bestellen om de mannen te laten weten waar ze zijn. Dier communicatie kan gemakkelijk over de hele wereld worden geïdentificeerd, en geluiden zoals fluiten, getjilp, balg, geschreeuw, gehuil, gegrom en gepiep zijn gebruikelijk in al onze habitats.

Instinct

Instinct in dieren is iets dat daarin is ingebed dier wanneer het zich nog steeds ontwikkelt en nog niet eens is geboren. Men denkt dat instinct erfelijk is, doorgegeven van de ouders dus schat dieren weten instinctief hoe ze voedsel van hun ouders kunnen krijgen. Hoewel instinctief gedrag gedrag op een zeer basaal niveau is, zonder natuurlijk instinct velen dieren zou het gewoon niet overleven als baby vogelstand zou niet weten hoe ze voedsel van hun moeder kunnen krijgen en bevers zou niet weten hoe een dam te bouwen. Veel dieren vertrouw op hun instinct om naderend gevaar te voelen, of bij het zoeken naar een partner.

Intelligentie

Intelligentie in zijn eenvoudigste vorm is het vermogen om een ​​beslissing te nemen op basis van ervaringen uit eerdere ervaringen, hoeveel een dier herinnert zich en hun communicatieniveaus. Ondanks dat het de meest dominante is dieren op aarde, het niveau van menselijk intelligentie is niet veel hoger dan het niveau van intelligentie van een aantal andere dieren inclusief, dolfijnen, apen en honden. Veel dieren die elk jaar lange afstanden migreren, op de een of andere manier moeten weten welk pad ze nemen, of in welke richting ze moeten zwemmen, sommige onthouden zich volledig met behulp van “oriëntatiepunten” om ervoor te zorgen dat ze op de goede weg zijn en de mogelijkheid om zeeschildpadden altijd op dezelfde plek landen, op hetzelfde strand is nog steeds een mysterie.

Strategieën

In bestellen om succesvol te overleven in hun milieu dieren hebben vaak een aantal manieren waarop ze dingen doen, ook wel strategieën genoemd. Dieren hebben verschillende strategieën om zichzelf te verdedigen, jagen prooi, rusten en een partner vinden, die allemaal verschillen tussen dier soorten maar kan ook sterk verschillen binnen een soorten. Veel dier soorten die samen leven in groepen, hebben vaak een dominant (alfa) mannelijk lid dat zijn vrouwtjes en hun jongen verdedigt en beschermt. Mannetje leeuwen bescherm bijvoorbeeld hun vrouwtjes en welpen tegen schade door ongewenste indringers te intimideren of aan te vallen. De vrouwelijke leeuwen zijn degenen die op zoek zijn naar voedsel, en ze ontwikkelen vaak behoorlijk gecompliceerde en technische technieken in bestellen te vangen prooi succesvoller.

Camouflage

Het vermogen om in hun omgeving te kunnen verdwijnen milieu is van vitaal belang voor het overleven van velen dier soorten rond de wereld. Sommige dieren hebben vergelijkbare kleuren als hun omgeving, zodat ze volledig kunnen opgaan in bijvoorbeeld gerbils in het zand, waar andere dieren hebben kleuren en markeringen die hen helpen ongezien te gaan, zoals een zebra in een bos is moeilijker te herkennen dankzij de gestreepte markeringen op het lichaam. anders dieren, zoals kameleons kunnen hun aanpassen camouflage naar hun omgeving, bijvoorbeeld door van bruin op grondniveau over te schakelen naar groen en blauw wanneer het zich in het gebladerte verbergt.

Migratie

Dieren vinden het leuk om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn bestellen om voldoende voedsel te krijgen en succesvol te fokken. Veel dieren overal ter wereld beginnen epische migraties dat kan duizenden kilometers duren. De meest voorkomende migraties zijn die van vogelstand die het noordelijk halfrond verlaten terwijl het afkoelt in de winter, en vliegen naar warmere klimaten in het zuiden. Als de winter voorbij is en het weer weer warmer wordt, wordt de vogelstand terug naar het noorden. Veel dier soorten migreren inclusief wildebeest die de Afrikaanse regens volgen, sardines die zich aan de koudwaterstromen houden en kariboes in de poolcirkel die het langste land betreden migratie elke zomer in grote aantallen.