naaldbos

Naaldbos wordt over het algemeen gevonden in het uiterste noorden met een groot gebied van naaldbos diep in de poolcirkel. Naaldbossen bestaan ​​voornamelijk uit naaldbomen, de zwaarste en langst levende bomen ter wereld. Coniferen groeien relatief dicht bij elkaar en produceren dicht en beschut bos.

Er zijn er twee echt types van naaldbossen, dat zijn de boreale bossen die zich uitstrekken over het verre noorden, en meer gematigde bossen die zijn gevonden in Nieuw Zeeland, Chili en westelijk Noord-Amerika. Sommige bomen in de gematigde naaldbossen van Noord-Amerika kunnen 75 meter lang worden en meer dan 500 jaar oud zijn.

De boreale naaldbossen strekken zich uit in een bijna ongebroken band over het verre noorden van Siberië, in het noorden Europa, naar Alaska. Dit naaldbos bedekt een afstand van 6 miljoen vierkante mijl en kan op sommige plaatsen 1,000 mijl breed zijn. Een groot deel van het naaldbos bevindt zich binnen de poolcirkel, wat betekent dat planten en dieren die daar wonen, zijn goed aangepast aan de bitter koude winters.

Hoewel het leven niet zo rijk is aan naaldbossen als wel gematigde bossen or regenwouden, er zijn een aantal soorten die in hen gedijen. Naaldbossen bestaan ​​uit naaldbomen met naaldvormige bladeren en groeien zeer dicht bij elkaar. Hoewel naaldbomen uitstekend zijn in het weerstaan ​​van de kou, zijn de dennennaalden zuur en dit wordt in de grond gebracht wanneer de dennennaalden op de grond vallen. Dit betekent dat alleen planten die in zure omstandigheden kunnen groeien, in naaldbossen overleven.

De planten die binnen een groeien leefgebied van invloed op de herbivoren die daar wonen, wat dat alleen betekent herbivoren die kunnen overleven op planten die zo zuur zijn, kunnen naaldbossen bewonen. Naaldbossen zijn voornamelijk de thuisbasis van insecten, die hun nesten bouwen in de dichte bomen. Hert en elanden zijn vaak te vinden in naaldbossen als ze bladeren door de bessen die op de laaggelegen struiken groeien. Groot roofdieren zoals beren en wolven zijn ook te vinden in naaldbossen waar ze op jagen prooi, zoals grote herbivoren.

Uit het hele bos types, naaldbossen zijn vermoedelijk het minst getroffen door mensen en ontbossing. Men denkt dat dit komt omdat de bomen die in naaldbossen groeien naaldbomen zijn en dus alleen echt worden gebruikt bij de productie van papier. Naarmate de vraag naar papier over de hele wereld toeneemt, worden grotere gebieden met naaldbossen gekapt.

naaldbos Feiten


Naaldbossen bestaan ​​uit naaldbomen die dicht bij elkaar groeien en bestand zijn tegen immense kou.
Verre Noord en Zuid
Boreaal, gematigd
-40 tot 25 graden Celsius
Coniferen, laagblijvende struiken
Beren, elanden, wolven
Uilen, Stoats, Roofvogels