Behoud

Dieren in gevaar

Tot ongeveer 100 jaar geleden werd het grootste deel van de planeet bevolkt door dieren waar geen contact mee was mensen helemaal niet. Met de ontwikkeling van technologieën en de steeds toenemende behoefte aan grondstoffen zoals hout, zijn er nu echter weinig gebieden in de wereld die niet kunnen worden bereikt door mensen. Vanwege de uitbreiding van de menselijk bevolking, de natuurlijke wereld habitats verdwijnen met veel dier en plant soorten met hen. Deze situatie is niet ideaal voor mensen omdat de natuurlijke hulpbronnen van de wereld worden opgebruikt, maar het is echt verwoestend voor velen dier soorten, die nu effectief vertrouwen op hulp van mensen in bestellen om succesvol te blijven overleven. De introductie van bepaalde soorten naar afgelegen gebieden door mensen heeft daar een enorme impact op de natuur. In veel delen van de wereld, de introductie van binnenlandse dieren zoals katten, honden en geiten, heeft verwoestende gevolgen gehad voor de native dier species.

IUCN Rode lijst

De Internationale Unie voor het behoud van de natuur en de natuurlijke hulpbronnen (IUCN) is door de Verenigde Naties in de 1940 opgericht om de toestand van alle levenden te volgen organismen op aarde. Onderdeel van het werk is het samenstellen van de Rode Lijst van bedreigd species, die is gebaseerd op informatie van duizenden wetenschappers van over de hele wereld. Vandaag laat de Rode Lijst dat zien bedreigd soorten zijn vaak in dezelfde delen van de wereld. Gebieden in het zuidoosten Azië, Eastern Afrika en Zuid-Amerika zijn allemaal getroffen door ingrijpende gevolgen leefgebied veranderingen zoals ontbossing, waardoor de bevolking terugloopt van velen dier species.

Bescherming van dieren

Veel dier soorten over de hele wereld zijn onderworpen aan zware overbevissing en jacht. Regeringen worden aangemoedigd om deel te nemen aan bewegingen om de jacht op bepaalde te verbieden dier soorten rond de wereld. Lange drijfnetten werden gebruikt voor massale visserij in de open lucht oceaan maar veroorzaakte de dood van vele anderen dieren inclusief zeeschildpaddenwalvissen, seals en dolfijnen. Om dit te voorkomen, hebben de Verenigde Naties nu verboden deze netten in de te laten vallen oceaan. in bestellen om stroperij tegen te gaan bedreigde dieren (meestal voor hun lichaamsdelen) zijn er nu wetten tegen het verhandelen ervan. bedreigde dieren zoals tijgersneushoorns, zeepaardjes en zelfs koraal zijn gepocheerd in bestellen te verkopen op de geneesmiddelenmarkten in het oosten.

Habitatbescherming

Dieren zijn afhankelijk van hun natuurlijke leefgebied om te overleven, in bestellen om voldoende voedsel en water te vinden bestellen overleven. De beste manier om de wereld te behouden dier soorten, is om hun te beschermen habitats en vandaag velen dier soorten dalen als gevolg van leefgebied verlies, inclusief ontbossing in bossen, vernietiging van koraalrif en klimaatverandering waardoor het ijs smelt in de poolstreken. Een aantal gebieden van jungle, wetlands en kustgebieden zijn tot heiligdommen uitgeroepen in bestellen om te proberen de te beschermen soorten die daar wonen.

In gevangenschap fokken

wanneer een dier soorten wordt beschouwd als op de rand van uitsterven, fokken in gevangenschap kan een effectieve manier zijn om te proberen de vervaging opnieuw te bevolken soorten. Hoewel in gevangenschap fokken succesvol kan zijn, is het niet de beste manier om onze te behouden dier soorten omdat het veel vereist menselijk invoer. In bestellen voor een soorten om effectief te kunnen overleven, moet het in staat zijn dit alleen te doen, zonder de onmiddellijke hulp van mensen.

Dierlijk beroep

Een van de grootste problemen met behoud is dat het veel geld kost om schijnbaar heel weinig te doen. Veel mensen zijn niet geïnteresseerd in het doneren van hun geld aan iets dat niet onmiddellijk resultaten oplevert. Meer en meer mensen beginnen met “Adopteer een dier” uit dier organisaties en goede doelen, maar anders dieren roepen verschillende emoties op bij mensen, dus sommige soorten krijgen uiteindelijk meer hulp dan anderen.

CITES

Het Verdrag inzake internationale handel in bedreigde species (CITES) is opgezet om de beweging van live wild te beheersen dieren en planten en hun producten, over internationale grenzen heen. CITES vandaag, is ondertekend door meer dan 120 landen over de hele wereld en verbiedt volledig de handel van meer dan 400 soorten.