Woestijn

Woestijnen zijn droge, baronlandschappen die intense zonneschijn en heel weinig regen ontvangen. Woestijnen staan ​​ook bekend als plaatsen van uitersten van het klimaat tot het leven erin. Er is een groter bereik van temperaturen de hele dag in de woestijn, dan in elke andere leefgebied op aarde, variërend van 's nachts onder het vriespunt tot koken midden op de dag. Er valt ook minder dan 250mm regen per jaar in de woestijn.

Er zijn twee belangrijke types van woestijn, die echte woestijnen (hete woestijnen) zijn, die aan beide kanten van de tropen worden gevonden en semi-woestijnen, die op elk continent vaak ver van de tropische gebieden worden gevonden. Het belangrijkste verschil tussen een echte woestijn en een semi-woestijn is dat een semi-woestijn minstens twee keer zoveel regen per jaar ontvangt als een echte woestijn.

De belangrijkste uitzondering hierop is de Gobi-woestijn, het grootste woestijngebied in Azië. De Gobi-woestijnen strekken zich uit over China op naar de siberisch Bergen, dus de winters in de Gobi-woestijn worden erg koud. Er is echter nog steeds weinig regen als de bergen blokkeer de regenwolken en voorkom daarom dat ze de woestijn bereiken. Wild Bactrische kamelen staan ​​erom bekend dat ze in de Gobi-woestijn sneeuw eten bestellen neem water op.

Hoewel men denkt dat woestijnen heel weinig leven hebben, is er in feite een grote diversiteit van beide planten dieren die woestijngebieden bewonen. Veel van de dieren die in de woestijn wonen hebben zich aangepast aan een nachtelijk levensstijl, komt alleen 's nachts boven de grond wanneer het koeler is. Reptielen zoals slangen en hagedissen, en klein vogelstand zijn de primaire dieren gevonden in echte woestijnen. In semi-woestijnen, waar meer planten zijn, zijn er zelfs zoogdieren zoals knaagdieren en stokstaartjes.

De meeste van de verschillende dier soorten die woestijnen bewonen, hebben zich langzaam aangepast aan hun droge en droge gebieden leefstijlen, en zijn op bepaalde manieren in geëvolueerd bestellen zodat ze waterdeeltjes effectiever kunnen opnemen en gebruiken. EEN kameelslaat bijvoorbeeld enorme hoeveelheden water op in zijn bult, zodat het droog kan worden milieuEn netelige duivel gevonden in Australië zuigt water door kanalen in zijn lichaam, van zijn voeten tot zijn mond.

Woestijnen habitats zijn het minst getroffen door de groei menselijk populaties, en dus blijven ze relatief onaangeroerd. De belangrijkste vernietiging van woestijn habitats komt van de winning van olie onder het zand. Grazing dieren zoals geiten staan ​​er ook om bekend woestijnplanten te verwoesten, wat op zijn beurt de dieren die afhankelijk zijn van die planten om te overleven.

Woestijn Feiten


Woestijnen zijn droge, baronlandschappen die intense zonneschijn en heel weinig regen ontvangen.
Wereldwijd
Echte woestijn, semi-woestijn
-40 tot 45 graden Celsius
Cactussen, grassen, struiken
Slangen, Hagedissen, Vogels
Stokstaartjes, tarantula's, vleermuizen