evolutie

Wat is evolutie?

Zoals met alle levenden organismen, dieren verandering door de generaties heen, veranderingen die moeilijk onmiddellijk te zien zijn maar een enorme impact kunnen hebben op het uiterlijk van een dier en de manier waarop een dier gedraagt. Dit evolutieproces leidt vaak tot veranderingen in de dier, in overeenstemming met hun omgeving en veranderingen in hun overlevingsstrategieën. Dit proces vindt heel langzaam plaats gedurende duizenden en miljoenen jaren. Theorieën van evolutie verklaren hoe verschillend dier soorten zijn aan elkaar gerelateerd, zoals apen en mensen bijvoorbeeld.

Aanpassing van dieren

Dieren passen zich aan door een reeks kleine, willekeurige mutaties en doen dit meestal binnen bestellen om effectiever te concurreren om voedsel, water en ruimte. Met zo'n sterke concurrentie tussen soortende dieren die bepaalde aanpassingen hebben, zijn waarschijnlijk sterker en produceren daarom meer jong. Die dieren met nuttige en gunstige eigenschappen worden snel verspreid over de hele wereld, maar die dieren met de minst gunstige eigenschappen hebben de neiging om eruit te worden geduwd omdat ze zwakker zijn.

Soorten en soorten

An dier soorten is een groep of dieren die in hetzelfde gebied kan kruisen om vruchtbaar te produceren Nakomelingenin bestellen om de te houden soorten gaan. Speciatie is de verdeling binnen een dier soorten, het produceren van ondersoorten van dieren binnen een groep. Verschillende ondersoorten van dieren worden meestal gescheiden door een natuurlijke barrière zoals water of land, en kunnen zich uiteindelijk zo effectief aanpassen aan hun omgeving dat ze te verschillend worden van hun oorspronkelijke soorten dat de twee niet langer kunnen kruisen.

Uitdoving

Ondanks de droevige gedachten om te verliezen dier soorten, soorten uitsterven maakt deel uit van de natuurlijke evolutie, zoals in bestellen voor een soorten om te overleven, nog een soorten moet falen. Er wordt gedacht dat 99% van de aarde dier soorten is geworden uitgestorven sinds het begin van de aarde, en dat het grootste deel hiervan de afgelopen 60 miljoen jaar is gebeurd. Vandaag is het uitsterven van dier soorten neemt snel toe vanwege de impact op dieren en hun habitats by mensen.

Soort Overeenkomsten

Ondanks dat het geen verband houdt, dier soorten ontwikkelen vaak overeenkomsten die te volledig kunnen verschillen soorten of dier lijken erg op elkaar. Dit staat bekend als convergentie en maakt evolutionair traceren erg moeilijk omdat het wetenschappers uit de koers kan brengen. Bijvoorbeeld, dolfijnen die zoogdieren en haaien die zijn vis, lijken erg op elkaar en de twee kunnen vaak verward zijn, maar ze zijn niet nauw verwant.

Animal Partnerships

Over de miljoenen jaren dat dieren op aarde hebben bestaan, hebben ze nauwe samenwerkingsverbanden tussen elkaar gevormd in bestellen om elkaar te helpen overleven. Dier partnerschappen kunnen zo klein zijn als klein microscopisch klein organismen het reinigen van de algen van de koraal, of zo groot als zebra en wildebeest samen migreren Afrika.

Natuurlijke selectie

Natuurlijke selectie wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke factoren in dier evolutie. Natuurlijke selectie is het proces waarbij sympathieke of succesvolle eigenschappen in een dier worden doorgegeven aan de jongeren in bestellen om ze een betere overlevingskans te geven. Gunstige eigenschappen zijn doorgegeven natuurlijke selectie kan alles zijn, van veranderingen in uiterlijk tot gedragsveranderingen.

Kunstmatige selectie

Natuurlijke selectie kan vaak moeilijk te herkennen zijn dieren in het wild, maar kunstmatige selectie (waar dieren worden bewaard in een gecontroleerde omgeving) kunnen subtiele veranderingen gemakkelijker te herkennen zijn. Over jaren, dier fokkers concentreren zich op fokken dieren met gunstige functies, en hoewel interessant, kan dit andere problemen veroorzaken voor de dieren in kwestie. Bijvoorbeeld een bulldog is gefokt in de tijd, om een ​​afgeplat gezicht te hebben door ouders te gebruiken die afgeplatte gezichten hebben. Aanvankelijk lijkt er geen probleem te zijn, maar de bulldogs gezicht wordt platter met elke generatie en velen hebben tegenwoordig ernstige problemen met ademen door hun neus.

biogeografie

De constante beweging van continenten en veranderingen onder het aardoppervlak veranderen voortdurend de planeet en deze veranderingen hebben vaak een dramatisch effect op dier leven terwijl ze uit elkaar gaan dier groepen omhoog en creëer volledig nieuw habitats. Dieren waren oorspronkelijk opgesplitst in het verdelen van continenten en het isoleren van eilanden zoals Madagascar, Nieuw Zeeland en Hawaii, en worden weer bij elkaar gebracht wanneer het land botst of met de introductie van nieuwe soorten naar nieuwe plaatsen door mensen.

Darwin

Charles Darwin was een naturalist in de vorige eeuw die de ogen van de wereld opende voor de verrassende verscheidenheid van het leven waar we omheen zijn. Darwins ideeën over het evolutieproces en natuurlijke selectie werden afgewezen toen ze voor het eerst werden voorgesteld en het was pas in het midden van de twintigste eeuw dat Darwins theorieën daadwerkelijk goed werden bestudeerd en erover werd nagedacht. Darwin is het meest bekend om zijn boek genaamd 'On the Oorsprong of Species ', dat hij in 1859 publiceerde over zijn ideeën over evolutie die werden ondersteund door zijn reis naar de afgelegen Galapagos Eilanden.