habitats

Wat zijn leefgebieden?

A leefgebied is de onmiddellijke milieu waarin een levende organisme (een dier of plant), bestaat. EEN leefgebied kan in elk bestaan grootte en kan zelfs zo klein zijn als een rotspoel of een boomstam die op de bosbodem in verval raakt. Het woord leefgebied verwijst in het algemeen echter naar de groepering van dieren en planten, samen met hun omgeving. habitats bevatten beide levende organismen en niet-levende objecten en kunnen er maar een paar bevatten soorten voor duizenden van hen, allemaal naast elkaar in een zeer kleine ruimte.

Factoren die vorm geven habitats

Geologie heeft de meest fundamentele invloed op het creëren van habitats, samen met het klimaat. Berg ranges, woestijnen en regenwouden worden allemaal gevormd door de veranderingen onder het aardoppervlak en vertrouwen dan op het klimaat om ze tot leven te brengen. habitats kan variëren van de enorme natte oceanen, droog, droog woestijnen en zijn overal te vinden waar je op aarde kijkt. Temperatuur en regenval zijn twee van de grootste klimatologische factoren die helpen vorm te geven habitatsen veranderingen in deze factoren kunnen verwoestende gevolgen hebben voor habitats en dieren over de hele wereld (zoals het smelten van ijs in de poolgebieden).

Chemische cycli

In elke leefgebied op aarde vinden constante chemische cycli plaats, omdat chemicaliën van de ene naar de andere worden overgebracht organisme naar een ander. Uit de 25-elementen die cruciaal zijn voor het maken van leven organismen, slechts vier (waterstof, zuurstof, stikstof en koolstof) vormen het grootste deel van alle levende wezens. In het bijzonder wordt koolstof doorgelaten organismen omdat het uit de lucht wordt gehaald door planten, die het gebruiken in fotosynthese (het proces dat wordt gebruikt door planten in bestellen om energie van de zon te creëren). De koolstof wordt vervolgens rechtstreeks in de grond gebracht door de plant en de wortels, of opgegeten door een dier die het vervolgens de grond in beweegt nadat hij naar het toilet is gegaan. De belangrijkste uitstoot van koolstof in de atmosfeer komt van de verbranding van fossiele brandstoffen.

Biodiversiteit

Al jarenlang de ongelooflijke variëteit van soorten (en de variëteit binnen soorten) heeft wetenschappers over de hele wereld gefascineerd. Er is opgemerkt dat de grootste niveaus van soorten rijkdom is in de regio's rondom de evenaar en de laagste niveaus van biodiversiteit zijn te vinden op de polen. Niemand is echt zeker over de reden waarom de aarde gevuld is met zo'n ongelooflijk aantal dier soorten, maar steeds meer mensen maken zich langzaam zorgen over de gevolgen die klimaatverandering, vervuiling en ontbossing zullen hebben habitats die rijk zijn aan soorten zoals koraalrif en tropische regenwouden.

Distributie van dieren

Habitats zijn verspreid over enorme delen van de wereld, zoals de Zuid-Amerikaanse Amazone Rainforest die betrekking heeft op 5,500,000 km2, terwijl de Afrikaanse Sahara Woestijn omvat 8,600,000 km2 die beide enorme regio's van de planeet zijn. Dieren zijn echter niet zo gelijkmatig verspreid over de aarde, omdat velen nog steeds in dezelfde regio's wonen waar ze voor het eerst miljoenen jaren geleden zijn geëvolueerd. De koudere delen van de wereld, zoals de poolstreken hebben weinig in de weg van soorten variatie als dieren bewonen van deze gebieden moet speciaal worden aangepast aan de kou. Maar wat de poolstreken gebrek aan biodiversiteit maken ze goed in bevolkingsaantallen als Antarctica Oceaan is de thuisbasis van miljoenen en miljoenen krabeter seals, die het grootst zijn zoogdieren op de planeet. Sommige dieren worden ook verspreid over de hele wereld in overeenstemming met de planten die daar groeien, zoals zeker soorten of dier moet zeker eten soorten van planten (zoals een gigantische panda die gebieden moet bewonen waar bamboe groeit).

Wijzigen habitats

Habitats veranderen voortdurend door barstende rivieren, branden, stormen en veranderingen in het klimaat. Dier soorten zijn vaak in staat zich aan te passen aan hun veranderde omgeving, hoewel sommige soorten of dier vereisen zeer specifieke voorwaarden in bestellen overleven. IJstijd komt en gaat, neemt het leven met zich mee en dwingt dieren in gebieden die ze voorheen niet bewoonden. In de moderne wereld wordt de natuurlijke klimaatverandering versneld door de vervuiling die wordt veroorzaakt door het verbranden van fossiele brandstoffen door mensen, wat de natuurlijk voorkomende klimaatveranderingen versnelt.

Niveaus van het leven

Het maakt niet uit waar een dier leeft in de wereld, het is altijd omringd door anderen dieren die in hetzelfde leven leefgebied, of ze van hetzelfde zijn soorten of van verschillende. Deze interacties tussen dieren en andere soorten of dier, een reeks verschillende ecologische niveaus produceren. Beginnend met het individu (een dier die onafhankelijk is in het vinden van voedsel), die deel uitmaakt van een populatie (dieren van hetzelfde soorten wonen in hetzelfde gebied), dat deel uitmaakt van een gemeenschap (anders soorten bewonen van hetzelfde gebied dat van elkaar afhankelijk is om te overleven), dat toebehoort aan een leefgebied or ecosysteem, dat een klein deel van de biosfeer uitmaakt (de verzameling van alles omgevingen op aarde).