Eilanden

Eiland habitats kan over de hele wereld worden gevonden en kan het gevolg zijn van land dat loskomt van grote landmassa's, of eilanden kunnen het gevolg zijn van vulkanen die op de zeebodem losbarsten. Vanwege hun over het algemeen geïsoleerde karakter, resulteert het wild op eilanden vaak in dieren uniek zijn in zowel uiterlijk als gedrag.

Vanwege het feit dat eilanden over de hele wereld worden gevonden, veel verschillende habitats kan op hen worden gevonden inclusief regenwouden, woestijnen, moerassen en toendra. Echter, vanwege het feit dat eiland habitats zijn vaak geïsoleerd van ander land habitats, dier soorten die op bewoonde eilanden worden gevonden, verschillen vaak sterk van hun tegenhangers op het vasteland habitats. Eiland habitats kan zelfs wat veroorzaken dier soorten volledig los van te ontwikkelen dier soorten in de rest van de wereld.

Men denkt dat Nieuw-Zeeland is weggebroken Australië toen de continenten miljoenen jaren geleden uit elkaar gingen, wat heeft geleid tot dier soorten gevonden worden op Nieuw Zeeland en nergens anders ter wereld. vliegende vogelstand zoals kiwi en de kakapo, aangepast aan een flightless levensstijl omdat er geen grote waren roofdieren op de eilanden om te proberen te ontsnappen. Deze aanpassingen hebben hier echter verwoestende gevolgen voor gehad vogel soorten as mensen verplaatst in brengen roofdieren zoals hermelijnen en katten met hen, die bijna volledig de weggevaagd kakapo bevolking.

Vanwege het feit dat eiland habitats zijn beperkt in grootte en middelen, eiland ecosystemen zijn kwetsbaar en gemakkelijk verstoord door nieuwe te introduceren soorten en algemene menselijk activiteit. Eiland dieren kan snel worden bedreigde of zelfs helemaal uitgestorven als hun leefgebied is vernietigd of wat ze eten verdwijnt, omdat ze nergens anders heen kunnen. De kakapo en de tuatara beide van Nieuw Zeeland, behoren tot het meest getroffen eiland dierendie beide ernstig zijn bedreigde en heel dicht bij het worden uitgestorven als een soort.

Ander eiland dieren die nergens anders ter wereld te vinden zijn, inclusief de lemuren gevonden op het eiland Madagascarde kiwi gevonden op Nieuw Zeeland, de boom kangoeroe gevonden in Papoea Nieuw Guinea en de orangoetan die wordt gevonden op de Indonesische eilanden Borneo en Sumatra. Orang-oetans zijn bijzonder getroffen door menselijk activiteit als massale ontbossing is aan de gang in het zuidoosten Azië in bestellen plaats maken voor palmolie plantages, wat zoveel betekent orang-oetans verliezen hun huizen en velen worden zelfs gevangen genomen door plantage-eigenaren en arbeiders om te verkopen aan de exotische (en illegale) handel in huisdieren.

De behoud van het eiland habitats heeft nu het breekpunt bereikt, aangezien er meer voorzichtigheid geboden is aan de habitats van de dieren die bestaan ​​op eilanden. De kakapo kan niet meer worden gevonden op het vasteland Nieuw Zeeland, omdat ze zijn geïsoleerd op het nabijgelegen Codfish-eiland in bestellen proberen een van de zeldzaamste ter wereld te beschermen en te behouden vogelstand. Geld dat wordt verdiend met ecotoerisme op plaatsen zoals de Galapagos-eilanden, helpt ook bij de financiering behoud projecten om de inheemse flora en fauna te beschermen.

Eilanden Feiten


Habitats op het eiland zijn overal ter wereld te vinden en kunnen het gevolg zijn van het wegbreken van land bij grote landmassa's, of van vulkanen die op de zeebodem losbarsten.
-20 tot 35 graden Celsius
Palmbomen, grassen, waterplanten
Schaaldieren, insecten, hagedissen