Oceans

Oceans vormen de grootste leefgebied op de planeet en er wordt gedacht dat het de plaats is waar al het leven is begonnen. Duizenden en duizenden verschillende dier soorten bewoon de wereld oceaan wateren en kan worden gevonden op waterdieptes van slechts een centimeter tot bijna 11 kilometer onder het wateroppervlak. De oceanen zijn zo groot dat ze meer dan 75% van het aardoppervlak bedekken.

Er zijn twee belangrijke types of oceaan leefgebied welke kustgebieden zijn, kustgebieden habitats gevonden rond het land, en de open oceaan habitats die zich over de hele wereld uitstrekken. Ondanks het feit dat de meeste dier soorten gevonden in de oceaan worden gevonden in de rijkere, ondiepere wateren, dier soorten kan overal worden gevonden oceanenen er zijn er zelfs enkele dieren die op zoek zijn naar deeltjes voedsel op de oceaan vloer mijlen onder het oppervlak.

De oceaan landschap is enorm en zeer gevarieerd, en dat zou je denken als je bedenkt hoeveel van de wereld het beslaat. Het onderwaterlandschap bestaat uit continentale planken, vulkanen, bergen, valleien, loopgraven en grote, vlakke vlakten vergelijkbaar met het landschap op het land alleen op een veel grotere schaal. Oceaan habitats komen in allerlei vormen en dieren hun huizen maken waar ze succesvol kunnen overleven.

De meerderheid van dier soorten zijn te vinden in de warmere, kustwateren over de hele wereld, meestal vanwege de overvloed aan voedsel dat in deze gebieden wordt gevonden in vergelijking met de diepe oceaan. Kustwateren zijn meestal ook veiliger voor mariniers dieren om te bewonen omdat er meer plekken zijn om zich te verbergen en minder groot roofdieren om ze op te eten. Kleiner water dieren leven meestal in de ondiepere gebieden, en de grotere dieren leven in de diepere gebieden, meestal langs de continentale planken onder de golven.

Plankton wordt verspreid over de hele wereld gevonden oceanen en is een essentieel ingrediƫnt in het succes van veel mariene dieren. Planktonisch leven bestaat uit microscopische planten en dierenen vaak de vis eieren en dieren in hun larvenvorm, die door de wateren drijven. Talrijk soorten of dier wonen op de plankton van klein vis en schaaldieren, tot de grootste dier in de wereld, dat is de blauwe vinvis.

De twee belangrijkste bedreigingen voor oceaan habitats zijn vervuiling en overbevissing. Vervuiling door de lucht en het land komt allemaal in zee terecht en de extra chemicaliƫn in het water kunnen voor sommigen verwoestende gevolgen hebben dier soorten. Overbevissing is ook een enorme zorg voor velen soorten, zoals haaien, worden op zo'n jonge leeftijd gedood en zijn erg traag dieren in termen van weergave, dus bevolking maten beginnen snel af te nemen.

Oceans Feiten


Oceanen vormen de grootste habitat op de planeet, waarvan wordt gedacht dat het de plaats is waar al het leven is begonnen, en ze beslaan meer dan 75% van het aardoppervlak.
-20 tot 45 graden Celsius
Zeewier, grassen, waterplanten
Vis, Haaien, Kwallen
Walvissen, schildpadden, dolfijnen