gematigd Woud

Gematigde bossen groeien in regio's met een breed scala aan klimaten, en ondanks het feit dat er minder planten en dieren soorten dan in de regenwoud, gematigde bossen zijn een van de rijkste habitats op de planeet. Gematigde bossen bevatten veel verschillende dieren die in hen leven en zelfs migreren dieren als vogelstand, nest in deze bossen over de hele wereld.

Er zijn twee belangrijke types van gematigd bos, dat zijn loofbossen en groenblijvende bossen. Loofbossen kunnen in de winter lege, levenloze plekken lijken te zijn wanneer er geen bladeren aan de bomen zijn maar in de lente, deze bossen barsten van het leven. Loofbossen zijn meestal te vinden op het noordelijk halfrond, in delen van Europa, Japan en Noord-Amerika.

Groenblijvende bossen verschillen van loofbossen omdat de bomen hun bladeren niet verliezen in de herfst. De groenblijvende bossen worden meestal gezien in warmere klimaten in het zuiden Europa, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en delen van zuidelijk Australië. Groenblijvende bossen hebben over het algemeen een gevarieerder scala aan dieren in het wild dan de loofbossen.

Een groot aanbod van dieren bewoon deze regio's van gematigde bossen over de hele wereld inclusief zoogdieren, reptielen, vogelstand en veel verschillende soorten of insect. Hert, eekhoorns en wilde zwijnen worden het meest gezien zoogdieren in de loofbossen, samen met vogelstand die nestelen in de bomen. In de verre oostelijke loofbossen, zoals amfibieën zoals salamanders kan worden gevonden in het bladafval, en reptielen zoals hagedissen worden vaak gezien in de bomen.

De flora en fauna in de groenblijvende bossen, verschilt sterk van de flora en fauna in de loofbossen, vooral vanwege het feit dat er het hele jaar door voedsel is in groenblijvende bossen. Lizards en slangen worden vaak gezien in deze bossen, samen met tal van amfibieën, vogelstand en insecten. In de Australische groenblijvende bossen, buideldieren zoals koala's en possums kan ook worden gevonden.

Het dacht dat deze gematigde bossen ooit enorme gebieden van het noordelijk halfrond bedekten, maar tegenwoordig zijn de gebieden met resterend natuurlijk bos maar weinig tussen. De belangrijkste reden voor de drastische achteruitgang van bossen is ontbossing, omdat de bomen worden gekapt voor hout (bekend als houtkap), of wanneer delen van het bos worden gekapt om ruimte te maken voor landbouw.

gematigd Woud Feiten


Gematigde bossen groeien in regio's met een breed scala aan klimaten en zijn een van de rijkste habitats op aarde.
Wereldwijd
Bladverliezend, groenblijvend
-20 tot 30 graden Celsius
Bomen, struiken, bloemen
Eekhoorns, Herten, Everzwijn
Hagedissen, Koala, Possum