Stedelijke gebieden

Tegenwoordig woont bijna de helft van de wereldbevolking in een van de vele steden over de hele wereld. Deze snelle stroom naar het stedelijke leven is toegenomen grootte van steden en heeft daarom een ​​enorme impact op grote gebieden over de hele wereld. Steden hebben natuurlijke landschappen omgevormd tot drukke stedelijke centra, waardoor een nieuwe reeks van habitats gratis dieren zowel binnen als buiten.

Er zijn talloze plaatsen in steden voor dieren om hun huizen te maken, en meer en meer dieren worden aangetrokken naar de steden vanwege de grote hoeveelheden afval. Steden hebben de voedselketens van een aantal verschillende soortenbeheren en ratten in het bijzonder groeien dramatisch in grootte vanwege alle chemicaliën die ze consumeren.

Hoewel er geen natuurlijke zijn habitats in stedelijke gebieden zijn kunstmatige gebieden over de hele wereld te vinden in de vorm van parken en gebieden dicht bij water. Veel insecten bewonen gebieden in dorpen en steden, en sommige insecten zoals termietenwaarvan bekend is dat ze ernstige structurele schade aan gebouwen veroorzaken.

Dieren creëren hun huizen zowel binnen de stad habitats en buiten de stad habitats. Klein dieren inclusief insecten, kleine knaagdieren en reptielen hun nest maken in gebouwen in kleine openingen en spleten, waar ze voor kunnen worden beschermd roofdieren en de elementen. Groot dier soorten zoals vossen en ratten kan worden gevonden scharrelend in de straten en tuinen, op jacht naar voedsel om te eten.

Er zijn veel natuurgebieden in steden zoals parken, meren en rivieren die nog meer aantrekken dier soorten om een ​​stad te leven levensstijl. Vogels zoals duiven komen met honderden naar stadscentra om te snacken van het voedsel dat op straat en in het water wordt gedropt vogelstand zoals zwanen, ganzen en eenden kan worden gevonden op het water. Ratten kunnen plaatsen bereiken waar roofdieren als katten en vossen kunnen niet gaan. Ratten gedijen in stedelijke gebieden vooral vanwege de enorme hoeveelheid verspild voedsel.

Een van de grootste gevaren voor dieren wonen in de stad habitats is de dreiging van verkeer en velen zijn vaak overreden. Daar zijn tal van factoren voor dieren proberen te overleven in de stad om mee te kampen, samen met verkeer, zoals vervuiling, lawaai, felle verlichting en het gebrek aan ruimte, neemt het allemaal op een aantal soorten en weerhoudt er veel meer van om de stad in te trekken.

Stedelijke gebieden Feiten


Steden hebben natuurlijke landschappen getransformeerd tot drukke stedelijke centra, waardoor een nieuw scala aan habitats voor dieren zowel binnen als buiten is ontstaan.
Wereldwijd
Binnen buiten
-20 tot 45 graden Celsius
Grassen, bomen, struiken
Gekko's, muizen, insecten
Vossen, ratten, wasberen